10 decembrie, 2015

Bomboane Raffaello de casa

Am pregatit bomboanele Raffaello versiunea lor de casa, inspirata fiind de culoarea lor alba ca neaua. Bomboane cu aroma delicata, fina de cocos si care au fost foarte pe placul familiei mele, amatori de dulciuri si dulcegarii, dar cine nu iubeste bomboanele Raffaello?!
Reteta o puteti urmari si voi chiar aici!





Ingrediente  (58 buc)
350 gr lapte condensat neindulcit
250 gr unt la temperatura camerei
120 gr zahar pudra
300 gr fulgi nuca de cocos
arahide, alune de padure sau migdale coapte
100 gr foi de napolitate sfaramate marunt

Glazura
200 gr ciocolata alba
100 gr fulgi cocos

Preparare

  • am amestecat laptele condensat cu zaharul pudra apoi cu 300 gr fulgi nuca de cocos
  • se acopera vasul cu folie si se tine la rece pentru 24 ore, pentru a se hidrata foarte bine nuca de cocos
  • a doua zi se spumeaza untul si se adauga treptat amestecul pregatit anterior
  • se ia cu o lingura din compozitia preparata, se imbraca in aceasta arahidele/nucile sau migdalele
  • cu palmele curate se da o forma rotunda si se dau prin napolitana pisata si se pun la rece pentru minim 15 min
  • se topeste la foc mic ciocolata cu untul, daca este prea groasa mai puneti o lingura de lapte
  • fiecare bomboana se da prin glazura si apoi se tavaleste prin nuca de cocos si iar se tin la rece minim 30 min
  • se tin la rece pana in momentul servirii
Bomboanele astfel pregatite sunt foarte bune si va invit si pe voi sa le pregatiti. Sunt delicioase pentru petrecerile celor mici.


Va asteptam in continuare si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele noastre nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!


Un comentariu:

  1. Buan ziua
    Lapte condensat nu e lapte intro cutiuta de metal si e ca o pasta galbena?
    Merci

    RăspundețiȘtergere