15 decembrie, 2015

Bulgarasi din jeleu de morcovi

Bucuria cu care am pregatit acesti bulgarasi din jeleu de morcovi mi-a fost fara margini, gandul ca cei mici ii vor aprecia mi-a dat o stare de bine si am pus in pregatirea acestora mult entuziasm.





Ingrediente (32 buc)

500 gr morcovi, curatati si spalati
250-300 gr zahar (depinde cat de dulce vreti sa fie desertul)
10 gr gelatina granule
100 ml apa
3 plicuri zahar vanilinat
2 esente de lamaie
coaja rasa de la 2 lamai
50 gr fulgi de cocos sau zahar pudra pentru decor

Preparare

  • morcovii se curata, spala si se dau pe razatoarea mica
  • se amesteca cu zaharul si se lasa penrtu 2-3 ore, sa-si lase sucul
  • apoi se adauga apa, zaharul vanilinat si coaja de lamaie
  • se amesteca totul si se pune la fiert, la foc mic, pana morcovul se inmoaie si apa scade
  • se adauga esenta ed lamaie spre final
  • se lasa apoi compozitia sa se mai tempereze
  • gelatina se hidrateaza in apa, se topeste pentru 10 sec in cuptorul cu microunde si se amesteca in compozitai de morcovi
  • se lasa compozitia sa se raceasca si sa se inchege bine
  • cu mainile umezite cu apa, se formeaza bulgarasi din jeleul obtinut
  • eu am utilizat ca masura o lingura, pentru a ma asigura ca bomboanele vor iesi aproape identic ca marime
  • se tavalesc apoi prin nuca de cocos sau zahar pudra
  • se tin la rece pana in momentul servirii



Bulgarasii din jeleu de morcovi sunt minunati, arata incantator si au un gust senzational, iar cei mici adora atat sa participe la pregatirea acestora, dar mai ales la consumarea lor.

Va asteptam in continuare si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele noastre nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!


Un comentariu: