Pentru ca de curand am pregatit Bomboanele Raffaello de casa m-am gandit ca nici acest desert nu ar fi de neglijat si ca ar trepui sa-l pregatesc. Este deosebit, este fin, racoritor si, important, usor de pregatit ca mai orice cheesecake fara coacere. Finetea acestui desert vine de la ingredientele folosite si anume frisca lichida, crema de branza, nuca de cocos, arome si miroase delicate, asezate pe blatul de biscuiti cu unt.
Pentru decor am folosit si o parte din Bomboanele Raffaello de casa, a caror preparare o puteti gasi aici!
For the English recipe go here http://happydish.club/raffaello-cheesecake/
Ingrediente
Blat: 250 gr biscuiti, 150 gr unt
Crema: 400 ml frisca lichida neindulcita, 500 gr crema de branza, 350 gr zahar pudra, 50 gr fulgi nuca de cocos, 20 gr gelatina granule, 1 lingura coaja de lamaie, esenta de vanilie
Decor: bomboane Raffaello, fulgi nuca de cocos
Preparare
- biscuitii i-am sfaramat cu sucitorul, dar puteti folosi si robotul de bucatarie, depinde ce va e mai la indemana
- untul l-am topit in cuptorul cu microunde si l-am amestecat cu biscuitii
- am folosit tava de tort rotunda, cu diametrul de 22 cm, careia i-am imbracat partea laterala in folie de plastic alimentara
- am presat amestecul de biscuiti la baza tavii, cu o lingura, in strat cat mai uniform
- am pus tava in frigider
- gelatina a pus-o la hidratat, in apa cat sa o acopere
- intr-o cratita am amestecat frisca, zaharul pudra si fulgii de cocos, la foc mic, pana zaharul s-a topit si compozitia a atins aproape punctul de fierbere, dar nu trebuie sa fiarba.
- gelatina hidratata, am topit-o apoi in cuptorul cu microunde pentru 10 sec, si am amestecat-o in compozitia fierbinte de frisca
- intr-un castrom am mixat crema de branza cu coaja de lamaie si esenta de vanilie, dupa care am adaugat amestecut de frisca, omogenizand foarte bine toata compozitia
- se toarna aceasta compozitie in tava, peste baza de biscuiti si se pune tava cu grija in frigider pentru 2-3 ore
- se decoreaza cu bomboane Raffaello si se presara nuca de cocos
Buna ziua,
RăspundețiȘtergereAmestecul de frisca trebuie sa fie răcit foarte bine cand il adăugăm peste crema de brânză?
Multumesc
nu trebuie sa fie racita complet, calduta este ok. Daca o lasi sa se raceasca complet este posibil sa se gelifieze si sa nu o mai poti omogeniza cu branza. Cu drag si o seara frumoasa!
ȘtergereSalut, miam dat seama ka am doar 7g de gelatina, oare daca pun mai multi fulgi de cocos sa fie mai groasa compozitia, o sami reuseasca orikum?
RăspundețiȘtergerenu cred ca sunt suficiente cele 7 grame de gelatina.
RăspundețiȘtergere