02 decembrie, 2015

Guguluf Red velvet

Guguluful acesta rosu si catifelat a fost o surpriza minunata pentru copilasii din familia mea, sarbatorind de curand ziua de nume a acestora, m-am gandit sa le pregatesc acest desert si pe langa faptul ca erau foarte incantati de felul cum arata, interiorul i-a surprins foarte tare.

Reteta video o puteti urmari si voi chiar acum!



Ingrediente blat 

  • 370 gr faina
  • 270 gr zahar
  • 240 ml lapte batut
  • 300 ml ulei
  • 2 oua
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura otet
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • colorant alimentar rosu+100 ml suc de sfecla rosie
  • 1 lingurita cacao, dar nu din aceea foarte intens colorata pentru ca modifica culoarea blatului si nu mai este rosu
Ingrediente crema
  • 200 gr crema de branza
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 200 gr zahar pudra
  • esenta de vanilie
Pregatirea blatului
  • incalzim cuptorul la 175-180 gr C
  • ungem cu unt si tapetam cu faina tava de guguluf (eu am avut din aceea mica cu diam de 17 cm si inaltimea de 9 cm (6 cup) )
  • mixam ouale cu un praf de sare su cu uleiul, apoi cu zaharul, laptele batut, otetul, cacao, vanilia si colorantul. 
  • Pentru ca acest colorant alimentar rosu a fost unul lichid si nu prea a colorat aluatul am extras sucul de la o radacina de sfecla rosie si am adaugat in aluat cam 100 ml din acest suc. Daca folositi un colorant pasta si aluatul este rosu intens nu mai puneti suc de sfecla.
  • Incorporam faina cu un tel in aluat
  • turman aluatul in tava, umpland-o cam trei sferturi
  • pentru ca forma mea este mica si aluat am avut mai mult am turnat restul de aluat in cateva forme de briose
  • se coace guguluful in cuptorul incins aprox 50 min, pana cand trece testul cu scobitoarea
  • se lasa apoi sa se raceasca si se scoate si tava
Pregatirea cremei
  • se spumeaza untul cu zaharul pudra, apoi se adauga crema de branza, esenta de vanilie si se tine putin la frigider
Asamblare
  • am taiat un capac din blatul de guguluf
  • i-am scobit circular interiorul cu o lingurita
  • si cu un pos cu dui am umplut partea scobita du crema
  • am pus capacul de blat la loc si am ornat guguluful si la exterior
  • de asemeni am ornat si briosele cu aceeasi crema
  • Desertul se tine la frigider pentru cel putin 1 ora
Este foarte foarte bun, iar copiii se dau in vant dupa forma acestui desert, interiorul este chiar o surpriza placuta pentru acestia.


Va asteptam in continuare si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele noastre nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu