07 decembrie, 2015

Supa crema de cartofi si sfecla rosie

Iarna a venit, desi nu se prea vede inca in temperaturile de afara, dar noi avem nevoie mereu de vitamine si nutrienti ce se gasesc in radacinoasele pe care le transformam in supe cremoase si delicioase. Nici un copilas nu refuza o supa atat de frumos colorata ca cea de fata.


Ingrediente

300 gr sfecla rosie fiarta in coaja
3 cartofi medii
1 ceapa rosie medie
150 gr bacon sau sunca presata
150 gr smantana pentru gatit
1 catel de usturoi
sare si piper dupa gust
1/2 lingurita chimen macinat
1 foaie de dafin
1.5 l apa fierbinte
ceapa verde pentru decor

Preparare
  • sfecla rosie fiarta in coaja, se curata si se taie cubulete
  • cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete
  • cepa se toaca marunt
  • usturoiul se zdrobeste
  • intr-o cratita se caleste baconul in ulei, apoi se scoate pe o hartie absorbanta
  • in acelasi ulei se adauga ceapa si usturoiul sa se caleasca pentru cateva minute
  • se sareaza pentru ca ceapa sa transpire si sa nu se arda
  • se adauga cartofii si sfecla
  • se condimenteaza cu sare, piper, chimen macinat si frunza de dafin
  • se lasa sa se fiarba bine si cartofii, aprox 20 min
  • se paseaza cu blenderul, adaugand jumatate din cantitatea de smantana
  • se serveste calda, cu bacon, ceapa verde tocata marunt, un strop de ulei de masline si putina smantana, cu crutoane sau ca atare
O supa vesela si colorata, numai buna iarna, cand este frig, parca ne aduce culoarea in obraji.

Va asteptam in continuare si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele noastre nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu