Cand eram copii, mama le umplea numai cu frisca si erau la fel de bune, asa era mama, din mainile ei ieseau cele mai bune deserturi si mancaruri si acum mi se pare la fel, oricat as bucatari eu, cand merg la ea, mancarurile ei mi se par cele mai bune din lume.
For English recipe, visit me at http://happydish.club/choux-la-creme/
Ingrediente- pentru 50 buc mini choux a la creme
Gogosele/Coji
100 gr unt
100 ml ulei floarea soarelui
6 oua
250 gr faina
1 lingura zahar
1 lingurita sare
|
Crema
100 gr zahar
300 ml lapte
2 galbenusuri
3 linguri amidon
50 gr ciocolata
5 linguri Nesquik
esenta de rom
200 ml smantana pentru
frisca
|
Decor
Zahar pudra
|
- se pune intr-o cratita apa, uleiul, untul, sarea si zaharul si se lasa sa dea intr-un clocot
- cand incepe sa fiarba, se micsoreaza focul si se adauga toata faina
- cu telul se amesteca energic, cand compozitia nu se mai lipeste de peretii cratitei, compozitia este gata.
- se lasa sa se racoreasca, sa nu friga la atingere
- se incorporeaza ouale, unul cate unul, treptat, amestecand si incorporand bine fiecare ou, abia apoi se adauga urmatorul. Cu o lingura de lemn se amesteca cel mai bine.
- tava se tapeteaza cu hartie de copt
- Compozitia obtinuta se pune intr-un pos, intr-o punga careia ii taiati un colt sau cel mai simplu puneti compozitia in tava, sub forma de gramajoare cu lingura.
- lasati distanta intre gogosele pentru ca ele vor mai creste in cuptor.
- Punem tava in cuptor la foc iute pentru 15 min, apoi il lasam spre mediu, astfel in prima etapa gogoselele vor creste si se vor goli la interior, iar apoi, in a doua parte ele se vor coace si rumeni.
- Se lasa sa se raceasca si se taie un capacel.
Prepararea cremei
- galbenusurile se freaca cu zaharul pana isi schimba culoarea
- se adauga amidonul si laptele rece
- se pune compozitia la foc mic, amestecand continuu cu telul pana se ingroasa
- se ia de pe foc si se adauga ciocolata si pudra de Nesquik si putina esenta de rom si se lasa sa se raceasca complet
- separat se monteaza frisca
Crema de ciocolata se pune intr-un pos cu dui stelat, la fel si frisca, dar in alt pos si se umplu gogoselele, mai intai cu crema, apoi cu frisca si se inchide usor capacelul de deasupra. Le pudram cu zahar pudra si sunt gata de servit.
Ce cantitate de apă?
RăspundețiȘtergere