Ingrediente
100 gr afine
2 oua
150 gr zahar tos
100 gr unt topit dar nu cald
200 gr iaurt sau lapte batut
coaja si zeama de la o lamaie
1 plic praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 plic zahar vanilinat
un praf de sare
Glazura
100 gr zahar pudra
1-2 lingura zeama lamaie sau lapte
Prepararea se face astfel:
- cuptorul se incinge la 180 gr C
- tava se unge bine cu unt si se pudreaza cu faina
- faina cernuta se amesteca cu praful de copt si cu bicarbonatul de sodiu
- ouale se mixeaza bine cu un praf de sare si cu zaharul tos, dar si cu cel vanilinat, au cand ouale isi schimba culoarea
- adaugam apoi untul topit dar care este la temperatura camerei, mixand in continuare
- se incorporeaza alternand iaurtul cu amestecul de faina
- la final se adauga coaja de lamaie rasa si zeama de lamaie
- afinele congelate le amestec cu o lingurita de faina si le incorporez in aluat
- se toarna aluatul in tava si pe da la cuptor pentru 45-50 min pana cand se coace si rumeneste usor deasupra
- dupa coacere se lasa sa se racoreasca usor si se rastoarna pe un platou
- Glazura se prepara din zaharul pudra in care amestecam treptat zeama de lamaie sau lapte si se glazureaza desesrtul
Un desert minunat cu fructe si glazura dulce-acrisoara.
Va asteptam in continuare si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele noastre nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu