Astazi am pregatit un desert foarte simplu si destul de rapid pentru a-mi reintra in normal.
Pregatirea acesteia o puteti urmari si voi chiar aici!
Ingrediente
Blat
|
Bezea
|
Umplutura
|
Prepararea blatului
- incalzesc cuptorul la 170 gr C
- tapetez tava (20x30 cm) cu hartie de copt
amestec faina cernuta cu praful de copt
- galbenusurile le mixez bine cu un praf de sare, cu zaharul si cu cel vanilinat pana isi schimba culoarea
- adaug jumatate din cantitatea de lapte si mixez pana cand zaharul se dizolva
- apoi adaug cam jumatate din amestecul de faina si o incorporez si pe aceasta
- alternez incorporarea laptelui cu faina, dar termin cu faina
- se toarna aluatul in tava, se niveleaza si se coace la 170 gr C pentru 20 min, dar trebuie sa treaca testul scobitorii
Dulceata de capsune o amestec cu nuca.
In ultimile 10 min ale blatului la cuptor pregatesc bezeaua astfel:
- albusurile le spumez cu un praf de sare, apoi cu zaharul si zeama de lamaie, mixand pana bezeaua devine lucioasa, fina si foarte batoasa
Dupa ce blatul s-a copt adaug in strat uniform dulceata amestecata cu nuca si bezeaua.
Tava merge iar la cuptor pentru 15-20 min, la foc mic pana cand bezeaua se intareste si rumeneste usor.
Se lasa sa se raceasca desertul si se portioneaza. Se serveste numai alaturi de oameni dragi cu multa voiosie.
Va asteptam in continuare si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele noastre nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Cu prajitura asta am cucerit inima soțului meu pe lângă celelalte calități ale mele ��, pentru el a rămas prăjitura lui preferată si nu e mâncător de dulciuri deci e ce trebuie. Mulțumesc ❤️
RăspundețiȘtergere