Frisca se foloseste atat ca crema, dar si ca decor.
Fructele isi aduc aportul delicios, iar combinatia este minunata.
Ocazia pentru care sa-l pregatiti cred ca o gasiti voi, caci prea multe motive pentru a servi un tort delicios nu se gasesc greu.
Ingrediente
Blat
-8 oua
-130 gr zahar
-130 gr faina
-un praf de sare
-7 gr praf de copt
|
Umplutura si decor
-600 gr smantana pentru frisca
-300+300 gr cirese fara samburi congelate
-200 gr zahar pudra
-esenta vanilie
-1 plic tort gelee de culoare rosie
-2 linguri zahar
-sucul de la cirese
|
Sirop
-150 ml apa
-250 gr zahar
-esenta de vanilie
|
Preparare blat
- separam ouale
- albusurile se spumeaza cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana obtinem o bezea tare
- se adauga galbenusurile treptat si se incorporeaza
- faina se amesteca cu praful de copt si apoi se incorporeaza usor cu telul cu miscari de sus in jos, pentru a incorpora cat mai mult aer
- cuptorul se incalzeste in prealabil la 180 gr C
- tava rotunda cu diametrul de 26 cm se unde cu unt sau ulei
- aluatul se toarna in tava, se niveleaza si se introduce tava in cuptor pana se coace cam 20-30 min
- se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt
- se opreste cuptorul si se lasa in cuptor sa se raceasca
Preparare frisca
- smantana pentru frisca se tine in frigider pana in momentul spumarii
- eu am un castron metalic in care montez frisca si il tin si pe acesta in frigider inainte de spumare
- montez frisca cu ajutorul mixerului si ii adaug si zagarul pudra dar si putina esenta de vanilie
Siropul il pregatesc din apa si zaharul pe care le pun la fiert pana cand zaharul se topeste. Dupa ce se raceste il aromatizez cu esenta de vanilie.
Blatul il tai pe orizontala.
Insiropez blatul, asez un strat de frisca si 300 gr cirese scurse de zeama.
Asez si cealalta foaie de blat si o insiropez si pe aceasta.
Din folie de aluminiu am modelat o inima, mai mica decat blatul de tort, care sa se potriveasca pe centrul acestuia.
In acest suport am asezat cirese.
Acum vine momentul sa prepar jeleul conform instructiunilor de pe pachetul de tort gelee, caruia ii adaug zahar si sucul de la cirese.
Cu lingura torn jeleul peste ciresele din inimioara de aluminiu si il las sa se raceasca dupa care indepartez folia de aluminiu.
Dupa care imbrac tortul in frisca ce mi-a ramas. si mai adaug cirese din loc in loc.
Tortul se tine in frigider pana in momentul servirii.
M-a cucerit reteta dumneavoastra.Trebuie s-o pun in practica.
RăspundețiȘtergereOlivia
Buna, Olivia! Iti multumim pentru ca ne esti aproape! Te mai asteptam si cu alte retete delicioase!
Ștergere