Ii mai puteti adauga o glazura de ciocolata, insa mie imi place simplitatea lui, iar o pudra de zahar este mai mult decat imi pot dori.
Reteta va invit sa o urmariti aici!!!
Ingrediente
230 gr albusuri (de la aprox 7 oua)
140 gr nuca macinata
70 gr faina
230 gr zahar
120 ml ulei
un praf de sare
esenta de vanilie
1 lingura zeama de lamaie
1 lingurita praf de copt
Albusurile avandu-le la congelator, le-am lasat sa se dezghete si abia apoi am cantarit cele 230 gr cat imi erau necesare pentru acest desert.
Faina am amestecat-o cu nucile macinate , dar si cu praful de copt, astfel checurile vor creste si coace uniform, iar nuca nu se va lasa toata la baza desertului.
Spumez bine albusurile cu un praf de sare, apoi adaug zaharul in ploaie si mixez pana obtin o bezea tare si lucioasa, dupa care am adaugat esenta de vanilie.
Am adaugat uleiul in fir subtire, mixand.
Ingredientele uscate le incorporez in trei etape in bezeaua pregatita, amestecand usor cu telul, cu miscari de jos in sus.
Tavile le-am captusit cu hartie de copt si am impartit aluatul in cele doua.
Cuptorul fiind incins la 180 gr, voi coace astfel checurile pentru aprox 40 min, si dupa ce s-au copt le mai las un pic in cuptorul oprit de data aceasta, sa nu se lase foarte tare.
Un desert delicios prin simplitatea lui, dar foarte foarte bun.
Va astept si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetelepublicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu