12 aprilie, 2017

Pasca cu branza dulce

Cu pasca cu branza dulce nimic nu se compara si pentru ca a venit vremea ei m-am gandit sa va arat si cum pregatesc eu pasca anul acesta.
Aluatul framnatat bine contine lapte gras, iar umplutura, branza dulce aromatizata cu esente si coaja de lamaie proaspat rasa penrtu a-si pastra tot parfumul.
Paste fericit!! 🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️


Pasca cu branza

Ingrediente

Pentru aluat

  • 500 grame faina
  • 1 ou intreg + 1 albus
  • 1 galbenus pentru uns aluatul pe deasupra
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 4 linguri zahar
  • 230-250 ml lapte caldut
  • 7 grame drojdie uscata


Pentru umplutura de branza


  • 500 grame de branza dulce
  • 1 ou
  • 130 grame zahar
  • 100 grame unt
  • coaja rasa de la o lamaie 
  • stafide  (cui ii place cu stafide)
  • 10 grame zahar vanilinat
  • esenta de vanilie
Cum pregatim:
  • am amestecat faina cernuta cu sarea, zaharul si drojdia uscata
  • adaug ouale in centrul castronului si incep sa adaug treptat uleiul si laptele caldut
  • framant aluatul pentru 10 minute
  • il las la dospit cam 1 ora, pana isi dubleaza volumul.


  • umplutura se pregateste amestecand bine toate ingredientele, mai putin untul

Dupa dospire se imparte aluatul in doua parti egale.
Fiecare bucata de aluat se intinde foaie subtire pe blatul de lucru.
Se rade unt pe toata suprafata foii si se intinde jumatate din cantitatea de branza pe aceasta. Se ruleaza strans si se procedeaza in acelasi mod si cu cealalta bucata de aluat.




Asezarea in tava:
  • tava o ungem cu unt
  • rulourile pregatite se feliaza cu cutitul in bucati cu grosimea de 1 cm si fiecare felie se aşază in tava, suprapunandu-se bucatile 
  • ungem cu galbenus de ou
  • la cuptorul electric la 130 de grade pentru 30-40 de minute ( sau la foc mic la aragazul cu gaz).



Pasca cu branza dulce

Mirosul de Pasca se raspandeste din cuptor in toata casa.
Miroase taaaare frumos si Pasca este asa de buna calda !!



Va doresc si voua  o sarbatoare frumoasa si numai farfurii vesele pe mese !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu