Reteta o poti urmari chiar acum!!!
Ingrediente
500 gr branza proaspata de vaci
200 gr smantana
4 oua
100 gr unt
200 gr zahar tos
4 linguri faina
100 gr stafide
coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie
un praf de sare
zahar pudra pentru ornat
Preparare
- untul de topeste si se lasa sa se raceasca
- stafidele se hidrateaza in apa calduta
- cuptorul se incalzeste la 170 gr C (temp mica)
- tava cu diametrul de 22 cm se tapeteaza cu hartie de copt
- galbenusurile se freaca cu un praf de sare si untul topit dar rece
- se incorporeaza si zaharul
- se amesteca bine, pana zaharul se va topi, iar ouale isi schimba culoarea
- se adauga smantana, coaja de lamaie si esenta de vanilie
- se incorporeaza si branza si se amesteca pentru a se obtine o compozitie omogena
- se adauga si stafidele, scurse de apa calduta
- se amesteca in compozitie si faina, treptat, pana se incorporeaza toata
- albusurile se spumeaza cu un praf de sare pana se obtine o bezea tare care se va incorpora in aluatul pregatit deja, fara a se amesteca prea tare
- se toarna compozitia in tava si se niveleaza apoi se coace in cuptor pentru aprox 70 min, dupa coacere se lasa in cuptor sa se raceasca
- Se pudreaza cu zahar si se serveste in ziua de Paste alaturi de cei dragi
am vazut o multime de retete dar nu-am vazut una in care sa zica si pentru diabeticii niste ingrediente pentru noi ca suntem destui
RăspundețiȘtergereIn cercati cu indulcitor lichid ,sau fructocza in loc de zahar
Ștergere