Reteta o puteti urmari aici!
Ingrediente
- un pachet de foi de placinta (foi foarte subtiri)
- 400 gr branza dulce de vaci
- 300 gr smantana
- 200 gr zahar
- 3 oua
- stafide cat te lasa inima (50-100 gr sunt suficiente)
- coaja rasa de lamaie
- esenta de vanilie
- 2 linguri de gris
- 100 gr unt topit si racit
- 1 galbenus pentru uns placinta
- 2 linguri zahar pudra
Preparare
- stafidele le hidratez in esenta de vanilie
- ouale le mixez cu zaharul, smantana, coaja de lamaie si grisul
- se incorporeaza branza dulce si stafidele
- am impartit umplutura de branza in trei parti egale
- am impartit pachetul de foi de placinta in trei parti, in pachet fiind 12 foi, am avut 4 foi pentru fiecare rulou
- am uns fiecare foaie cu unt topit si racit, suprapunandu-le una peste alta, am ditribuit o parte din umplutura si am rulat ca pe un sul, apoi ca un melc si l-am asezat in centrul unei tavi tapetate cu hartie de copt
- la fel am procedat si cu restul de foi si umplutura
- rulourile rasucindu-le in jurul celui asezat deja in tava
- se umge placinta deasupra cu restul de unt topit si cu galbenus
- cuptorul este incalzit la 180 gr C si am copt placinta pana s-a rumenit pitin deasupra...cam 60 min
- dupa coacere se lasa sa se racoreasca, se scoate din tava si se pudreaza cu zahar
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu