15 aprilie, 2016

Placinta rasucita cu branza

Ca ne plac placintele, nu mai este un secret pentru nimeni. Le-am pregatit in fel si chip, cu foi facute in casa, cu branza dulce, cu branza telemea si cine stie cate or mai urma. Dar placinta de astazi este foarte foarte simplu de pregatit, mai ales ca am avut foile cumparate, doar aranjarea in tava este un pic mai speciala.

Reteta o puteti urmari aici!



Ingrediente

  • un pachet de foi de placinta (foi foarte subtiri)
  • 400 gr branza dulce de vaci
  • 300 gr smantana
  • 200 gr zahar
  • 3 oua
  • stafide cat te lasa inima (50-100 gr sunt suficiente)
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri de gris
  • 100 gr unt topit si racit
  • 1 galbenus pentru uns placinta
  • 2 linguri zahar pudra

Preparare


  • stafidele le hidratez in esenta de vanilie
  • ouale le mixez cu zaharul, smantana, coaja de lamaie si grisul
  • se incorporeaza branza dulce si stafidele
  • am impartit umplutura de branza in trei parti egale
  • am impartit pachetul de foi de placinta in trei parti, in pachet fiind 12 foi, am avut 4 foi pentru fiecare rulou
  • am uns fiecare foaie cu unt topit si racit, suprapunandu-le una peste alta, am ditribuit o parte din umplutura si am  rulat ca pe un sul, apoi ca un melc si l-am asezat in centrul unei tavi tapetate cu hartie de copt
  • la fel am procedat si cu restul de foi si umplutura
  • rulourile rasucindu-le in jurul celui asezat deja in tava
  • se umge placinta deasupra cu restul de unt topit si cu galbenus 
  • cuptorul este incalzit la 180 gr C si am copt placinta pana s-a rumenit pitin deasupra...cam 60 min
  • dupa coacere se lasa sa se racoreasca, se scoate din tava si se pudreaza cu zahar

Nu uitati ca va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu