08 aprilie, 2016

Savarine cu pesmet

Savarinele cu frisca si fructe de sezon sunt preferatele sotului meu. Tocmai de aceea m-am gandit sa-l rasfat cu cateva, reteta o aveam in caietul invechit, singurul lucru care ar fi putut sa ma dea inapoi a fost acela ca nu am forme specifice savarinelor, dar am improvizat cu cele de briose. Mi-au iesit savarine delicioase, in miniatura.
Nu va lasati descurajati de faptul ca poate in bucataria voastra nu aveti toate tavile, formele, spatulele posibile, improvizati cu ce aveti si va asigur ca placerea va fi si mai mare.

Pregatirea savarinelor cu pesmet o puteti urmari aici!





Ingrediente
Blaturi (18 buc mini savarine in forme mici de briose) 

  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 gr pesmet
  • 50 gr faina
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • unt pentru uns tavile si pesmet pentru pudrarea acestora
Sirop

  • 250 ml apa
  • 250 gr zahar
  • esenta vanilie
Decor
  • 400 gr frisca lichida
  • zahar pudra
  • fructe preferate (kiwi, coacaze rosii...)
Pregatire
  • se porneste cuptorul, sa se incalzeasca la 180 gr C 
  • tavile se ung cu unt si se pudreaza cu pesmet
  • pesmetul (100 gr) se amesteca cu faina
  • albusurile le batem bine cu un praf de sare, se adauga zeama de lamaie si zaharul
  • se mixeaza bine pana obtinem o bezea tare si lucioasa, iar zaharul s-a topit
  • se incorporeaza si galbenusurile
  • se adauga ingredientele uscate, pesmetul amestecat cu faina, se incorporeaza cu telul, cu miscari usoare, evitand amestecarea excesiva
  • se toarna in tavitele pregatite, eu am avut 2 tavi de teflon de briose si o tava de silicon cu forme de inimoare
  • se coc pentru 30 min
Se pregateste siropul, fierbandu-se pentru 5 min apa cu zaharul, dupa care se lasa sa se raceasca si se adauga esenta de vanilie.
Se monteaza frisca si se adauga zahar pudra dupa gust (aprox 3 linguri) daca folositi o frisca neindulcita.

Savarinele coapte se lasa sa se raceasca, le taiati sau nu capacel (eu nu am taiat), le insiropati bine, cam 15 min le tineti in sirop pentru ca pesmetul din compozitia acestora sa se hidrateze bine.
Se face un mot generos de frisca si se infig in aceasta fructele preferate (eu am folosit kiwi si coacaze rosii).

Pe cat de dragut arata va spun ca sunt si foarte foarte bune.

Nu uitati ca va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Va doresc o zi minunata, plina de soare si nu uitati sa fiti veseli!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu