Reteta o puteti urmari si voi chiar aici!!!
Ingrediente
Blat
3 oua
70 gr zahar
100 gr faina
1 lingurita praf copt
2 linguri ulei
esenta de vanilie
|
Crema
400 gr smantana pentru frisca
300 gr capsune
200 gr zahar
20 gr gelatina granule
esenta vanilie
|
Decor
1 plic tort gelee de culoare rosie
2 linguri zahar
250 ml apa
cateva capsune taiate in sferturi
|
Preparare
Blat
- faina o amestecam cu praful de copt
- albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare dupa care am adaugat si galbenusurile
- incorporam si uleiul dupa care faina cu praful de copt
- cuptorul l-am incalzit la 180 gr C, tava cu dimensiunile 21 x26 cm am tapetat-o cu hartie de copt
- aluatul l-am nivelat in tava si l-am copt pentru 20 min
Crema
- gelatina o pun intr-un castron si am pus apa rece peste ea cat sa o acopere si o las la hidratat pentru 10 min
- capsunele spalate bine si fara coditele verzi le-am triturat cu blenderul de mana
- smantana, sosul obtinut din capsune si zaharul le-am pus pe foc sa se incalzeasca bine, dar sa nu fiarba
- cand amestecul a ajuns la punctul de fierbere opresc focul si adaug gelatina hidratata sa se dizolve
Asamblare desert
- in tava in care am copt blatul am pus folie de plastic si am asezat blatul si crema racorita usor am turnat-o peste blat
- datorita faptului ca blatul este foarte foarte pufos acesta s-a ridicat la suprafata, dar cel mai bine turnam crema in tava si asezam blatul deasupra....si ajungem la acelasi rezultat
- pun tava la frigider sa se inchege bine crema dupa care o rastorn intr-o tava identica, dar o puteti rasturna pe un platou
Decor
- am decorat cu sferturi de capsune si cu jeleul pregatit conform instructiunilor de pe pachet
Prajitura se tine la rece pana in momentul servirii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu