Le pregatesc din cand in cand si imi aduc aminte de snitelele pregatite de mama si pe care mi le punea in pachetel cand plecam in excursie cu colegii de scoala. Le mancam cu mare greutate pentru ca nu-mi placea deloc carnea in copilarie, dar mai faceam schimb cu vreo colega si veneam acasa fara ele ca sa fie mama fericita ca a avut copil cuminte si a mancat tot.
Reteta o puteti urmari chiar aici!
Ingrediente
600 gr cotlet de porc
faina
pesmet
2 oua
sare si piper
boia de ardei dulce
ulei pentru prajit
Preparare
- carnea se spala, se portioneaza in felii subtiri cam de un deget
- le asezam pe tocator, le acoperim cu folie de plastic si le batem pe ambele parti cu un ciocam pentru carne
- dupe ce le fragezim bine le condimentam cu sare si piper si punem carnea la frigider pentru 30 min sa-si ia gust
- cele doua oua le batem bine cu putina sare si piper
- faina o amestec cu o lingurita de boia dulce
- feliile de carne le dam pe rand prin faina, apoi prin ouale batute, iar la final prin pesmet
- le acoperim bine bine cu pesmet si le punem la prajit intr-o tigaie in care am incins putin ulei
- nu dam focul foarte tare pentru ca se vor rumeni la suprafata iar in centru carnea va ramane cruda
- le prajim bine pe ambele parti dupa care le scoatem pe un platou cu hartie de bucatarie
- le servim calde alaturi de putin piure de cartofi si neaparat cu o salata verde
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu