24 mai, 2016

Supa de pui cu galuste

Se spune ca atunci cand esti racit, o supa buna de pui te pune pe picioare. Daca e realitatea sau doar mit, ramane de vazut, dar ca te simti foaaaaarte bine cand supa de pui cu galuste pe masura este in castron este o certitudine.

Pregatirea acestei supe o puteti urmari si voi chiar aici!




Ingrediente

2 morcovi
1 radacina de patrunjel
1 radacina de pastarnac
50 gr radacina de telina
1 ardei gras
1 ceapa
piept de pui
sare, piper, 2 foi de dafin
patrunjel verde

Pentru galuste: 
2 oua
gris
sare

Preparare

  • am pus pieptul de pui la fiert si am luat spuma
  • cand nu mai face spuma, am pus sare, piper si foile de dafin, dar si legumele intregi
  • dupa ce au fiert toate, am taiat carnea  cubulete, si o parte din legume le-am pasat
  • si le mai las la fiert cat pregatesc compozitia pentru galuste
  • completam cu apa daca este cazul si potrivim gustul supei cu sare si piper
  • am cantarit ouale cu coaja si tot atat gris voi folosi (la mine ouale au avut 102 gr cu tot cu coaja si tot atat gris am pus)
  • am batut ouale cu putina sare si am adaugat grisul in ploaie, amestecand bine
  • am lasat compozitia pentru galuste sa se odihneasca pentru 10 min
  • dupa care le adaug in supa cu o lingurita inmuiata in zeama fierbinte, la foc mic sa nu se imprastie
  • dupa ce le-am adaugat pe toate, mai las oala pe foc pentru 10-15 min, la foc mic, cu capacul pus, sa se umfle galustele
  • la final adaug patrunjel verde, proaspat tocat si supa este gata
Nu uitati ca va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu