Va invit si pe voi sa o pregatiti!!!
Ingrediente
Blat
3 oua
50 gr zahar
4 linguri apa calduta
60 gr faina alba
1/2 plic de praf de copt
esenta de vanilie
Crema
250 ml lapte
80 gr zahar
70 gr unt
40 gr amidon sau faina
esenta vanilie
Decor: 1 plic Tort Gelee (pregatit conform instructiunilor de pe pachet)
Fructe preferate
Preparare blat
- se amesteca faina cu praful de copt
- galbenusurile le frec cu zaharul pana cand se albesc si zaharul aproape s-a dizolvat
- se adauga apa calduta, treptat
- se adauga si esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt
- albusurile se spumeaza cu un praf de sare
- se incorporeaza albusurile in aluat, fara a amesteca excesiv
- cuptorul se incalzeste la 180 gr C
- tava de tarta cu ridicatura in centru se unge cu unt si tapeteaza cu faina (diametrul la baza tavii este de 24 cm)
- aluatul se aşază in tava
- se coace in cuptor pentru 15-20 min, apoi se lasa sa se raceasca
- zaharul se amesteca cu amidonul
- se adauga laptele rece
- si se pune acest amestec pe foc mic, amestecandu-se continuu sa nu se lipeasca, pana se ingroasa
- aproape de final adaug untul taiat cubulete si esenta de vanilie
Asamblare
- tarta se aşază cu fata in jos pe un platou si va avea astfel o adancitura in centru si crema se aşază in aceasta adancitura
- fructele preferate, in cazul meu banane si kiwi se curata, se taie feliute si se stropesc cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida
- se aşază fructele deasupra cremei pe toata suprafata tartei
- se pregateste jeleul si se adauga deasupra fructelor
Prajitura sta la frigider o ora inainte de a fi servita.
Nu uitati ca va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu