Ne intreceam intre noi, eu, sora mea si verisorii mei, cand in vacanta de vara mama nu mai stia ce sa ne mai dea de mancare/dulce si pregatea in graba pufoseniile astea. Pe langa mirosul de gogosi ce umplea casa, galagia noastra si incantarea, cu care ne strigam norocul cand nimeream o "girafa" sau vreun "elefant", se auzeau si la blocul din fata....dar asa sunt copiii cand sunt fericiti, iar noi eram fericiti cu "nimicuri" gustoase, iar mama stia ca iar o asteapta un morman de hainute la spalat, pline de zahar pudra....dar asta era dovada ca gogosile au fost bune....
Reteta o puteti urmari si voi chiar aici!!!
Ingrediente
2 oua
200 ml lapte
300 gr faina
60 gr zahar
5 gr praf de copt
un plic de zahar vanilinat
coaja rasa de lamaie
un praf de sare
ulei pentru prajit
zahar pudra
Preparare
- se amesteca ouale cu un praf de sare cu telul, apoi adaugam zaharul si amestecam bine
- se adauga coaja de lamaie, zaharul vanilinat si praful de copt si laptele, dupa care se incorporeaza faina, treptat, pana cand aluatul are consistenta unei smantani groase ce curge usor
- intr-o craticioara punem ulei sa se incinga, la foc mic spre mediu
- inmuiem o lingura in ulei si luam din aluatul pregatit si il turnam in tigaie ca la galuste
- gogosile se vor ridica la suprafata pentru ca se umfla , asa ca nu puneti multe deodata
- le intoarcem pe ambele parti sa se prajeasca si nu dati focul prea tare sa se rumeneasca la suprafata si inauntru sa ramana crude
- dupa prajire le scoateti cu o spatula pe un prosop de hartie iar mai apoi le pudrari cu zahar
Sunt delicios de fragede si bune.
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
Pt prima data in viata mea am facut gogosi. Au iesit senzaționale. Va multumesc!
RăspundețiȘtergereMa bucur mult ca ti-au placut! Seara frumoasa iti doresc!
Ștergere