For the English version of this recipe go here http://www.happydish.club/2016/07/fluffy-sponge-cake-with-sour-cherry_18.html
Ingrediente
3 oua
100 gr faina
100 gr zahar
3 linguri ulei
5 gr praf de copt
un praf de sare
esenta de vanilie
500 gr visine
3 linguri zahar
3 linguri faina
Preparare
- visinelor spalate le scoatem samburii si le amestecam cu cele trei linguri de zahar si cele trei de faina
- cuptorul se incalzeste la 180 gr C
- faina se amesteca cu praful de copt
- albusurile se spumeaza cu un praf de sare apoi cu zaharul adaugat treptat
- se mixeaza pana se obtine o bezea lucioasa, dupa care se incorporeaza galbenusurile
- am adaugat si uleiul pentru ca va tine pandispanul pufos si nu va fi uscat/sec
- se incorporeaza treptat faina
- in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiunile acesteia sunt 21 cm x 26 cm) se toarna si niveleaza aluatul (daca doriti sa pregatiti prajitura intr-o tava de aragaz, dublati cantitatile, atat pentru fructe cat si pentru aluat.
- peste acesta se aşază visinile
- se da tava la cuptor pana prajitura se coace, aprox 25 min
- se lasa sa se raceasca si se portioneaza si pudreaza cu zahar.
Un desert pe care il prepar cu multa placere in fiecare vara si pe care va invit sa-l pregatiti si voi.
Nu uitati ca va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu