Reteta acestei prajituri exista in familia mea de foarte multa vreme, am savurat-o de nenumarate ori, iar astazi m-am gandit sa o pregatesc din nou. Caietul meu cu retete are o multime de astfel de deserturi incantatoare, pe care doresc sa le impartasesc cu voi, iar aceasta este printre preferatele noastre.
Urmariti filmul de mai jos si pregatiti si voi impreuna cu mine!!!
Ingrediente
Pentru blat
100 gr unt / margarina
90 gr zahar pudra
3 galbenusuri
100 ml lapte caldut
150 gr faina
2 linguri de cacao
1/2 lingurita bicarbonat
|
Pentru bezea
3 albusuri
90 gr zahar tos
1 lingurita zeama de la o lamaie
un praf de sare
|
Pentru glazura
2 linguri de cacao
2 linguri de lapte
2 linguri de zahar tos
30 gr unt/margarina
|
Prepararam blatul astfel:
Faina se amesteca cu bicarbonatul si cu pudra de cacao.Se freaca untul cu zaharul si galbenusurile, se adauga treptat laptele si se incorporeaza ingredientele uscate treptat.
Se omogenizeaza bine si se intinde bine intr-o tava unsa cu unt si pudrata cu faina.
Dimensiunile interioare ale tavii sunt 21 x 26 cm.
Se coace in cuptorul incins, la 180 grade pentru 20 min. Dupa coacere se lasa cateva minute sa se tempereze pana cand bezeaua este gata.
Prepararam bezeaua astfel:
Mizam albusurile cu un praf de sare, cu zaharul si cu zeama de lamaie, pana cand rezulta o spuma tare.
Aceasta bezea se aşază peste blat si se introduce tava in cuptor pentru inca 5-6 min.
Intre timp preparam glazura astfel:
Se pune la fiert laptele, cacao, zaharul si apoi se adauga untul.
Se intinde glazura calda peste stratul de bezea si prajitura se portioneaza calda.
Va doresc zile frumoase, cei dragi alaturi si multa buna dispozitie!!!
Nu uitati ca va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Cred ca este foarte buna. Se poate folosi praf de copt in loc de bicarbonat aceeasi cantitate sau nu iese la fel de buna?
RăspundețiȘtergere