01 iulie, 2016

Parfait cu visine, coacaze si zmeura

Este vara afara, canicula chiar.
Dar ce spuneti de un desert inghetat? Parfait cu fructe, mai exact. Exact ce-mi trebuie mie cand este cald si vreau ceva dulce.
Faptul ca se prepara usor si nu necesita masina de facut inghetata, confirma inca o  data ca este perfect pentru mine. Si la cat de bine arata, gustul este infinit mai bun.




Ingrediente (pt 7 forme de briose din aluminiu)



  • 400 gr frisca lichida
  • 1 ou
  • 150 gr zahar
  • 150 ml lapte cu 3.5% grasime
  • esenta de vanilie
  • fructe de sezon: zmeura, visine, coacaze sau alte fruncte preferate: piersici, nectarine, kiwi, ananas, etc.


Preparare

  • am batut oul dupa care l-am frecat bine cu zaharul si am adaugat laptele
  • am pus compozitia pe foc mic si am amestecat cu telul pana s-a ingrosat, dupa care o las sa se raceasca complet
  • se monteaza frisca si cand prima compozitie este rece si amesteca cu telul cele doua, se adauga esenta de vanilie pentru mai multa aroma
  • se adauga fructele si fie le lasati intregi, fie le taiati bucatele mai mici, ba chiar le puteti chiar sfarama usor
  • am pus compozitia amestecata cu fructe in forme de briose, din aluminiu si le-am pus in congelator, dar puteti folosi si forma de chec tapetata cu hartie de aluminiu.
Este o alternativa grozava a inghetatei. Este un desert cremos, iar fructele ii dau o nota speciala de prospetime.


Nu uitati ca va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu