26 iulie, 2016

Sarmale cu carne de pui in frunze de vita de vie

Mereu imi spun in gand atunci cand mananc sarmale in foi de vita de vie ca imi plac mai mult decat cele in foi de varza, dar si viceversa este valabila ....inca nu m-am hotarat care imi plac mai mult.....astazi invingatoare sunt cele infasurate in frunze de vita de vie....maine? cine stie?!

Am ales pentru sarmalele de astazi carne de pui pentru ca este dulce, frunze de vita de vie sunt, dar nu le luam pe cele tari si atoase, am ales mai de pe varfuri, frunze crude fara nervuri tari.



Ingrediente
1 kg carne tocata de pui, in cazul meu, dar puteti folosi de porc, vita, curcan, amestec
frunze de vita de vie
1 ceapa
1 morcov
4 linguri de orez pe care l-am spalat
marar verde
o crenguta de marar uscat, cimbru uscat si verde
cateva foi de dafin
2-3 linguri de pasta de tomate sau bulion
2 linguri de ulei
200 ml bors de casa
sare si piper
o lingurita boia de ardei dulce
apa

Preparare 

  • frunzele de vita de vie le-am spalat, le-am taiat codita si le-am fiert pentru 7 minute in apa cu putina sare. Astfel se vor inmuia si isi vor lasa si gustul usor amarui. Dupa ce s-au inmuiat le scot din apa fierbinte, le-am lasat sa se scurga de apa si sa se raceasca.
  • ceapa am tocat-o marunt cu cutitul, la fel si mararul verde
  • morcovul l-am dat pe razatoarea mica
  • amestec carnea cu ceapa maruntita, morcovul, mararul si am adaugat cimbru uscat, dar si din cel verde pentru cat mai multa aroma
  • nu uitam de sare si piper, boia dulce si o lingura din pasta de tomate, care va da amestecului atat culoare cat si gust
  • se amesteca toate aceste ingrediente cu orezul
  • in cratita in care am fiert sarmalele am pus la baza 1-2 linguri de ulei, cateva crengute de cimbru si de marar si doua-teri frunze de vita de vie
  • am format sarmalele luand pe rand cate o frunza, am asezat-o pe un tocator cu partea cu nervuri in sus
  • am luat o lingurita din amestecul de carne si l-am asezat la baza frunzei
  • am adus marginile spre interior si am rulat
  • le-am pregatit pe toate pana am terminat carnea, asezandu-le in cratita, in cercuri concentrice
  • pe margine am pus din nou cate o crenguta de cimbru si foile de dafin
  • peste pasta de rosii am turnat putina apa si am adaugat-o in cratita peste sarmale, am turnat si din bors, urmand ca atunci cand apa va scadea la cuptor sa mai completez
  • am acoperit sarmalele cu apa si cu doua frunze de vita de vie si cratita am pus-o in cuptor la 200 gr C pentru 30 min apoi micsorand temperatura la 180 gr C
  • sarmalele au fiert cam in doua ore si au fost delicioase cu un ardei iute si cu putina smantana

Delicioase sarmalele infasurate in frunzele de vita de vie, se pregatesc usor...doar cu caldura aveti grija, mama se trezea la 5 dimineata in zilele calduroase ale copilariei mele sa ne pregateasca de mancare si sa nu fie nevoita sa gateasca cand soarele ardea puternic, eu am avut noroc si am prins o zi mai racoroasa si le-am fiert fara probleme.

Va multuemsc pentru vizita si va astept si data viitoare!!!

Nu uitati ca va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu