Reteta video o puteti urmari si voi chiar aici!!!
Ingrediente
1 ou
un praf de sare
1-2 linguri de apa calduta
210 gr faina
zahar
80 gr smantana cu 20% grasime
--------------
75 gr unt
1 lingura otet
100 gr faina
Umplutura
500 gr visine fara samburi
100 gr zahar
2 linguri amidon
Preparare
Umplutura
- visinele le-am pus intr-o craticioara la foc mic sa-si lase sucul
- zaharul amestecat cu amidonul l-am adaugat peste visine si am continuat sa amestec pana s-a ingrosat
- las umplutura sa se raceasca
- am amestecat oul cu sarea, smantana si 2 linguri de apa si adaug treptat faina pana obtin un aluat compact ce poate fi intins foaie. Adaugati mai multa faina sau mai putina, cata cere aluatul
- am pus aluatul in frigider pentru 30 min
- din unt pe care l-am topit la microunde si l-am lasat sa se raceasca, peste care am adaugat otetul si faina, am facut o pasta
- dupa ce aluatul a stat la frigider, l-am intins cu sucitorul pe blatul infainat, foaie subtirica
- l-am uns cu pasta de unt si l-am rasucit cat de strans am putut
- l-am impaturit, cu capetele catre interior si l-am pus iar la frigider pentru 30 min
- l-am portionat in 6 parti egale
- fiecare bucata de aluat am intins-o foaie subtire (aprox 10 cm x 8 cm)
- am pus umplutura pe latura mica si l-am rasucit
Strudelele astfel impaturite le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt. Le-am uns cu putin unt topit si le-am copt in cuptorul incins la 200 gr C pentru 20-25 min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu