30 august, 2016

Chiftelute din legume fara oua la cuptor (de post)

Inca ne bucuram da soare, caldura, piete pline de legume colorate si minunate asa cum sunt si chiftelutele din legume, de data aceasta, fara oua si gatite la cuptor. Sevite cu un sos de rosii sau cu o feliuta de paine, depinde de gustul si pofta fiecaruia.







Ingrediente 


  • cartof fiert in coaja (aprox 330 gr)
  • 2 dovlecei (450 gr)
  • 2 morcovi (200 gr)
  • radacina de telina (60 gr)
  • cativa catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • 150 gr faina
  • sare si piper dupa gust
Preparare

  • dovleceii  i-am lasat cu coaja, doar capetele le-am indepartat, i-am dat pe razatoarea mare si i-am amestecat cu sare
  • i-am lasat cam jumatate de ora sa iasa apa din iei si i-am stors bine intre palme
  • peste dovlecei am adaugat restul legumelor rase, usturoil pisat si patrunjelul tocat marunt
  • cartoful fiert l-am dat pe razatoare, adaugandu-l peste restul legumelor
  • piperam si saram dupa gust si am inceput sa adaug faina treptat, amestecand bine pana cand am vazut ca compozitia se leaga si pot forma chiftelutele
  • nu am adaugat in compozitie toate cele 150 gr pentru ca nu a fost nevoie, dar ce mi-a ramas am folosit sa tavalesc chiftelutele, asa ca nu s-a pierdut nimic

Am format chiftelutele cu palmele umede, dandu-le forma dorita si tavalite prin faina le-am asezat in tava pe hartie de copt.
Le-am copt in cuptor la 180 gr C, pana intr-o ora, intorcandu-le si pe cealalta parte sa se coaca bine.
Daca preferati, le puteti praji in ulei, mie mi s-a parut o varianta mai sanatoasa coapte in tava.


Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

Va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

2 comentarii:

  1. Un dezastru absolut. Au iesit amarui - nu pot sa inteleg de la ce?? S-au inmuiat rau tare si nu s-au copt desi le-al lasat peste 1 ora, au ramas moi inauntru si cu o crusta tare deasupra. imposibil de intors, s-au flescait si intins pe hartia de copt. Dar nici macar gustul nu-I bun sa zici ca le mancam cu lingura. Si mi-a luat si o gramada de timp sa le fac... Pt mine, cea mai dezastruoasa reteta pe care am facut-o in 20 de ani. Nu o recomand sub nici o forma.

    RăspundețiȘtergere
  2. Un dezastru absolut. Au iesit amarui - nu pot sa inteleg de la ce?? S-au inmuiat rau tare si nu s-au copt desi le-al lasat peste 1 ora, au ramas moi inauntru si cu o crusta tare deasupra. imposibil de intors, s-au flescait si intins pe hartia de copt. Dar nici macar gustul nu-I bun sa zici ca le mancam cu lingura. Si mi-a luat si o gramada de timp sa le fac... Pt mine, cea mai dezastruoasa reteta pe care am facut-o in 20 de ani. Nu o recomand sub nici o forma.

    RăspundețiȘtergere