Ingrediente
- cartof fiert in coaja (aprox 330 gr)
- 2 dovlecei (450 gr)
- 2 morcovi (200 gr)
- radacina de telina (60 gr)
- cativa catei de usturoi
- patrunjel verde
- 150 gr faina
- sare si piper dupa gust
Preparare
- dovleceii i-am lasat cu coaja, doar capetele le-am indepartat, i-am dat pe razatoarea mare si i-am amestecat cu sare
- i-am lasat cam jumatate de ora sa iasa apa din iei si i-am stors bine intre palme
- peste dovlecei am adaugat restul legumelor rase, usturoil pisat si patrunjelul tocat marunt
- cartoful fiert l-am dat pe razatoare, adaugandu-l peste restul legumelor
- piperam si saram dupa gust si am inceput sa adaug faina treptat, amestecand bine pana cand am vazut ca compozitia se leaga si pot forma chiftelutele
- nu am adaugat in compozitie toate cele 150 gr pentru ca nu a fost nevoie, dar ce mi-a ramas am folosit sa tavalesc chiftelutele, asa ca nu s-a pierdut nimic
Am format chiftelutele cu palmele umede, dandu-le forma dorita si tavalite prin faina le-am asezat in tava pe hartie de copt.
Le-am copt in cuptor la 180 gr C, pana intr-o ora, intorcandu-le si pe cealalta parte sa se coaca bine.
Daca preferati, le puteti praji in ulei, mie mi s-a parut o varianta mai sanatoasa coapte in tava.
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
Un dezastru absolut. Au iesit amarui - nu pot sa inteleg de la ce?? S-au inmuiat rau tare si nu s-au copt desi le-al lasat peste 1 ora, au ramas moi inauntru si cu o crusta tare deasupra. imposibil de intors, s-au flescait si intins pe hartia de copt. Dar nici macar gustul nu-I bun sa zici ca le mancam cu lingura. Si mi-a luat si o gramada de timp sa le fac... Pt mine, cea mai dezastruoasa reteta pe care am facut-o in 20 de ani. Nu o recomand sub nici o forma.
RăspundețiȘtergereUn dezastru absolut. Au iesit amarui - nu pot sa inteleg de la ce?? S-au inmuiat rau tare si nu s-au copt desi le-al lasat peste 1 ora, au ramas moi inauntru si cu o crusta tare deasupra. imposibil de intors, s-au flescait si intins pe hartia de copt. Dar nici macar gustul nu-I bun sa zici ca le mancam cu lingura. Si mi-a luat si o gramada de timp sa le fac... Pt mine, cea mai dezastruoasa reteta pe care am facut-o in 20 de ani. Nu o recomand sub nici o forma.
RăspundețiȘtergere