16 august, 2016

Mancare de mazare cu carne de pui

Mancarea de mazare este printre cele mai comune si cea mai pregatita in bucataria mea, ceva ma face sa cred ca poate si a ta. Si nici nu ma mira pentru ca este atat de simplu de pregatit, nu este deloc costisitoare si pe deasupra este foarte foarte buna. Mai ales daca gasesti la piata mazare proaspata pentru ca aceea este dulce si proaspata, dar nici cea congelata nu e rea deloc, asa ca eu din aceasta am avut, din aceasta am folosit si de cele mai multe ori congelata utilizez. 
Pe langa mazare imi place sa pun si multe alte legume si in lista de mai mai jos vedeti ca nu m-am zgarcit cu acestea, de ce as face-o?! Sunt atat de bune si dau un gust atat de bun incat cu cat mai multe cu atat mai bine. 
Cat despre carne am avut piept de pui si l-am tras un pic la tigaie, cat sa capete culoare si sa nu mai aiba sange, dar poti fierbe carnea separat daca asa iti place. Salata ai nevoie langa aceasta mancare pentru ca o completeaza perfect daca este un pic acrisoara, adica o salata de sfecla rosie sau chiar una de muraturi.
Poti urmari modul meu de preparare al mancarii de mazare chiar aici!!!






Ingrediente 



  • 1 kg mazare (congelata)
  • 1 ceapa mare si pentru ca am avut un casa am pus si 2 fire de ceapa verde
  • 1 morcov, 
  • o felie de radacina de telina 
  • radacina de patrunjel
  • 1 ardei gras
  • 200 gr de rosii decojite si maruntite, suc de rosii sau 2 linguri pasta de tomate
  • 1 buc piept de pui
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin
  • marar verde
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 l apă sau supă de carne


 Intr-o cratita punem putin ulei sa se incingă, după care adaugăm toate legumele să se călească, dar fără să se ardă. Dupa vreo 5 min adaugăm şi mazărea şi completăm cu apă sau supa de carne şi lăsam sa fiarba la foc mic.

Dacă mazarea cumpărată de voi este una tare este bine să o fierbeţi înainte şi apoi o adaugati deja fiarta peste legume, altfel va veti plictisi fierband la ea. Am patit si eu de cateva ori, nimerind o mazare tare si chiar daca am fiert-o mai bine de o ora si ceva, tot tare mi se parea. Asa ca este bine sa luati mereu din cea de care ati mai luat, la cea congelata ma refer.


Între timp, într-o tigaie cu putin ulei încins, prajesc pieptul de pui taiat in bucati mai mici si condimentat bine.

Când mazărea şi legumele s-au fiert, condimentam cu sare, piper si se adauga si rosiile dar şi carnea prajita usor în mâncărica noastră.
Lasăm mâncărica pe foc până când mai scade sosul pentru ca mie nu-mi place sa ingros mancarea cu faina.


La final presăram marar.



Va multumesc pentru vizita si va astept si data viitoare!!!

Nu uitati ca va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu