Bunica mereu facea pilaf cand taia vreo pasare de prin ograda, pilaful iesea galben si cremos si bine inteles foarte gustos. Eu il fac fara prea multa grasime, de fapt adaug doar 2 linguri de ulei, restul folosesc fie apa, fie supa de legume si foarte rar supa de pui.
Ingrediente
300 gr orez
2 morcovi
3 cepe mici sau una mare
o felie de radacina de telina
1 ardei gras
2 rosii
patrunjel verde
sare si piper dupa gust
2 linguri ulei
apa
Preparare
- morcovii, ceapa si telina le-am curata, spalat si maruntit cu robotul de bucatarie. Daca nu aveti unul, le puteti da pe razatoare sau taia marunt cu cutitul.
- ardeiul gras l-am taiat marunt cu cutitul dupa ce l-am spalat si indepartat semintele
- intr-o cratita am pus 2 linguri de ulei sa se incinga si am pus legumele tocate
- le puteti cali in ulei, dar mie imi place sa le inabus in apa, pentru ca nu mai dau arsuri stomacale
- le las cateva minute sa se inmoaie dupa care adaug orezul
- peste adaug apa, cam de 2 ori cantitatea de apa fata de cat orez avem
- si las pilaful sa fiarba, amestecand din cand in cand, la foc mic, sa nu se arda, daca mai este nevoie de apa mai adaugati, dar cate putin
- rosiile le-am dat pe razatoare, indepartand astfel coaja si cand orezul era fiert le-am pus si pe ele in cratita si am condimentat cu sare si piper dupa gust
- am mai lasat sa fiarba cateva minute, rosiiel sa se fiarba si sa-si lase gustul in mancare
- la final am adaugat patrunjel proaspat tocat
Mancarea este gata, este delicioasa mai ales daca alaturi aveti si o salata proaspata de vara.
Va multumesc pentru vizita si va astept si data viitoare!!!
Nu uitati ca va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu