Am copt vinetele in cuptor si vinetele se gasesc frumos, raman albe in interior, se curata usor. Le puteti coace si pe un gratar cu carbuni sau lemne, vinetele capatand un usor miros de fum, dar fiecare dupa posibilitati, preferinte si obisnuinta.
Reteta foarte simpla si rapida o puteti urmari aici!
Ingrediente
1 kg vinete
100 ml ulei
1 ceapa
sare
Preparare
- vinetele le-am spalat, le-am intepat din loc in loc cu un bat de frigaruie pentru ca nu vreau sa explodeze in cuptor
- le coc in cuptor, intorcandu-le pe toate partile, la foc iute, pana cand sunt moi la atingere
- le las sa se racoreasca usor si le scot miezul cu o lingura de lemn
- asez pulpa vinetelor intr-o sita sa se scurga de zeama
- pentru ca imi place ca salata sa fie foarte fina, folosesc mixerul vertical pentru a le marunti, adaug si ulei treptat si adaug sare cat sa fie pe gustul meu
- ceapa o toc marunt si o amestec cu lingura in salata
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu