Astazi m-am gandit sa va arat aceasta prajitura simpla, dar care imbina cu succes doua lumi. Ii impaca pe cei carora le plac prajiturile cremoase, dar si pe cei care prefera prospetimea fructelor.
Si se pregateste si repede, nu trebuie sa coaceti foile separat, asa ca si cei care nu au prea mult timp la dispozitie se pot declara satisfacuti.
Reteta o puteti urmari si voi chiar aici!
Pregatirea acestor biscuiti a fost un proces plin de amintiri placute pentru ca erau dulcele pe care il pregatea mereu de bunica. Ingredientele sunt putine, iar biscuitii ies multi si buni, dar niciodata suficienti pentru gurile pofticioase ale nepotilor.
Masina de tocat si forma de biscuiti le-am gasit pe la mama prin camara, acum sunt mostenirea mea de familie...cu asemenea comori mostenite pot cuceri lumea, dar mai ales pe sotul meu care a devorat cea mai pare parte a acestor fragezi, parfumati, dulci, deliciosi biscuiti.
Delicioasele bomboane cu ciocolata, alune si susan au fost pe placul nostru si ma gandesc ca si voua v-ar placea asa ca reteta poposeste acum pe blogul meu. Este atat de simplu si de placuta pregatirea acestor mici explozii gustoase.
Daca organizati petrecerea vreunui micut si aveti candy bar, aceste bomboane sunt perfecte.
Am pregatit chifle cu cascaval pentru astazi....spun astazi, desi ele fizic, astazi, nu mai exista din clipa in care au parasit caldura cuptorului. Le-am mancat. Usor caldute....parfumate a ulei de masline, desi cred ca vor iesi mai bune cu ulei de floarea soarelui....cu o bere rece alaturi, asta cand iti doreai o bere rece pentru ca afara era cald si frumos, acum nu vreau nici macar o bere calda...doar cateva chifle as mai vrea....
Prajitura cu crema de cocos si blaturi bicolore este un desert simplu, arata foarte bine si este foarte foarte buna.
Am pregatit un aluat pe care l-am impartit in doua parti si uneia i-am adaugat cacao si cafea instant, le-am copt, iar intre aceste doua foi pufoase de pandispan am asezat o crema cu fulgi de nuca de cocos.
Prajitura sta la rece cateva ore inainte de a fi portionata si servita pudrata cu zahar.
Cartofii gratinati sunt deliciosi si simplu de pregatit, daca vrei sa le mai adaugi una alta, ce mai gasesti prin frigider, o poti faci cu succes. Bacon, sunca Praga, ceapa sau usturoi ii poti adauga intre straturile de cartofi. Le alaturam salata sau castraveti murati , ce poate fi mai bun, mai simplu?!
Astazi, vineri fiind si avand in vedere ca nu am mai postat o prajitura de ceva vreme, m-am gandit sa va indulcesc cu aceast minunat desert cu crema fina de caramel.
Imi place mult salata de telina cu morcov si mar amestecata cu maioneza de casa, dar daca ar exista alta metoda de a da legumele pe razatoare poate ca as pregati-o mai des, asa, cu degetele mereu in pericol ma incumet mai greu. De data asta am scapat cu degetele intregi din greaua incercare, si din capcanele intinse de nesuferita razatoare si salata a iesit foarte buna si fara sacrificiul meu sangeros.
Pentru ca am avut o radacina foarte mare de telina, care cantarea mai bine de un kilogram, am hotarat sa pregatesc la aceasta salata numai jumatate din ea, i s-au alaturat si doi morcovi voiosi si doua mere vesele.
Ce pot sa va spun despre mamaliga? nimic nou, pentru ca toata lumea o stie. Delicioasa fiertura aurie ne incanta farfuriile alaturi de branza si smantana, ficaciori cu ceapa si usturoi sau delicioasele sarmale.
Se pregateste simplu, in tuciul daruit de bunica, se amesteca cu facaletul, cine are, in cazul meu cu lingura de lemn. Pentru mai multa aroma eu ii adaug putin unt, dar nu-i obligatoriu. Unii pun tot malaiul la fiert de la inceput, in alte zone se adauga treptat...si indiferent de cum o pregatim, rezultatul este delicios.
Mie mamaliga imi miroase a duminica, pentru ca in copilarie, nu era duminica de la Dumnezeu sa nu avem mamaliga la pranz pe masa, alaturi de branza si smantana.
In vacanta de vara, cand alaturi de verisorii mei, stateam la bunica, dupa ce mamaliga se rasturna, in tuciul inca fierbinte si pe peretii caruia ramanea crusta de la mamaliga, se adauga lapte dulce tocmai muls. Nu va mai spun ce harmalaie si cata veselie insotea mesele din vacantele, niciodata suficient de lungi la cate aveam noi de explorat.
Astazi vreau sa va arat cum pregatesc eu piureul de cartofi pufos si parfumat. Imi place sa adaug la fiert doi catei de usturoi, din cel romanesc, care nu-i asa iute si pe care ii voi pasa alaturi de cartofi dupa ce au fiert. Untul si laptele sunt alaturi de cartofi si vor lega piureul, facandu-l pufos dar si gustos.