Daca organizati petrecerea vreunui micut si aveti candy bar, aceste bomboane sunt perfecte.
For English recipe go here .... and you can watch the video in English here https://youtu.be/MZUqtBuHEZg
Ingrediente
250 gr unt
100 gr alune/nuci prajite si nesarate
300 gr zahar
3 oua
2 linguri cacao
200 gr cicolata
100 gr seminte susan
250 gr biscuiti
Decor
100 gr alune maruntite sau 100 gr pesmet de biscuiti sau cacao sau ce va mai trece prin minte...
Preparare
- biscuitii se sfarama intr-un pesmet fin. Eu m-am ajutat de robotul de bucatarie, dar nici sucitorul nu e rau si va puteti ajuta de el.
- alunele le-am maruntit tot cu robotul de bucatarie dar nu foarte tare.
- ouale le-am frecat bine cu zaharul
- am pus untul intr-o craticioara, la foc mic sa se topeasca apoi am adaugat amestecul de oua si amestec pana zaharul se topeste
- am adaugat semintele de susan. Eu nu le-am copt, dar daca iti place sa le tragi un pic la tigaie o poti face
- adaug si ciocolata taiata in bucatele si pudra de cacao si amestec, la foc mic pana ciocolata se topeste si cacaoa este incorporata
- alunele aterizeaza si ele in acest amestec delicios.
- am oprit focul si am adaugat pesmetul de biscuiti.
- voi lasa compozitia sa ajunga la temperatura camerei si apoi la frigider pentru cateva ore cat sa se aseze si sa se inchege.
Formarea bomboanelor este o joaca de copii. Avem nevoie de un castron cu apa, pentru a ne umezi mainile si folosind o masura de o lingura cu forma circulara am format bomboanele si le-am tavalit in pesmet si in alune maruntite, dar le puteti da si prin cacao sau mici decoratiuni pentru deserturi ce se gasesc in magazine.
Le pastram la rece pana in momentul servirii si sunt DELICIOASE!!!!
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu