13 septembrie, 2016

Cartofi gratinati

Cartofii gratinati sunt deliciosi si simplu de pregatit, daca vrei sa le mai adaugi una alta, ce mai gasesti prin frigider, o poti faci cu succes. Bacon, sunca Praga, ceapa sau usturoi ii poti adauga intre straturile de cartofi. Le alaturam salata sau castraveti murati , ce poate fi mai bun, mai simplu?!


 Urmariti filmul pentru a afla cum am pregatit Cartofi gratinati!!!
For English version of this visit me here  http://happydish.club/potatoes-gratin/




Ingrediente 
1 kg de cartofi
Se fierb in coaja (asa au un indice glicemic mult mai mic decat cei prajiti !!), apoi se decojesc si se taie feliute de 1 cm grosime.
200 ml smantana pentru gatit
200 ml lapte
3 oua
200 gr cascaval
50 gr unt
rosmarin
sare si piper


Se pregateste foarte simplu acest preparat si mai intai punem cartofii la fiert in coaja si ii fierbem pe jumatate. Apoi i-am curatat de coaja si i-am taiat in felii de 1 cm grosime.
Se pregateste un sos din oua, smantana, lapte, rosmarin jumatate din cascavalul ras, sare si piper dupa gust.
Se unde o tava cu unt, dimensiunile acesteia fiind 21 x 26 cm si se aşază cartofi intr-un strat uniform.
Se presara putin cascaval deasupra si o parte din sosul pregatit si inca un strat de cartofi si restul de sos.
Se mai presasa putin cascaval dar se mai opreste putin pentru mai tarziu.
Se pune tava in cuptor la 175 gr C pentru 30-40 min, cat cartofii sa se gateasca complet si sosul sa se inchege.
In ultimile 5 min petrecute in cuptor se adauga si restul de cascaval rezervat deoparte.



Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

Va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

3 comentarii:

  1. Mmmmmmmmmmmmmmmmmmm ... doar atat :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Care e metoda pt sos alb? Vad cantitatile dar nici-o indicatie cum sa procedezi. Puteti descrie pasii? Merci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In filmuletul de la inceputul postului puteti vedea cum am preparat sosul alb. O sa scriu si aici, dar dureaza un pic. O seara frumoasa!

      Ștergere