01 septembrie, 2016

Piure pufos de cartofi

Astazi vreau sa va arat cum pregatesc eu piureul de cartofi pufos si parfumat. Imi place sa adaug la fiert doi catei de usturoi, din cel romanesc, care nu-i asa iute si pe care ii voi pasa alaturi de cartofi dupa ce au fiert. Untul si laptele sunt alaturi de cartofi si vor lega piureul, facandu-l pufos dar si gustos.





Ingrediente 


3 cartofi albi mai maricei
50-70 gr unt
1 lingura ulei
150-200 ml lapte
2 catei de usturoi
sare

Cartofii curatati de coaja, spalati si taiati cubulete i-am pus la fiert in apa cu sare si o lingura de ulei, care va face ca spuma ce se formeaza in timpul fierberii cartofilor sa nu dea in foc.
Alaturi de cartofi am pus si cei doi catei de usturoi, care vor da o aroma minunata piureului.
Dupa 20-25 min, cand cartofii sunt moi si furculita intra cu usurinta in ei, i-am scos cu o spatula intr-un castron incapator.
I-am pasat cu o presa de cartofi, am adaugat cateva linguri din apa fierbinte in care au fiert, pentru ca aceasta contine amidon si va lega bine cartofii.
Adaug si putin unt si lapte cald, treptat, amestecand cu presa aceea de cartofi, pana cand devin pufosi si sa nu ramana nici o bucatica de cartof nepasat.
Adaugam sare dupa gust.

Piureul de cartofi pufos si aromat il servim cu snitele si tot felul de fripturi, cu sosuri decadente si salate acrisoare.

Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

Va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu