09 septembrie, 2016

Prajitura cu crema caramel

Astazi, vineri fiind si avand in vedere ca nu am mai postat o prajitura de ceva vreme, m-am gandit sa va indulcesc cu aceast minunat desert cu crema fina de caramel.

Reteta o puteti urmari si voi chiar aici!
For English version of this recipe go here http://happydish.club/caramel-filling-cake/



Ingrediente

Pentru 2 foi (23x33 cm) 

150 gr zahar
150 gr unt la temperatura camerei
2 linguri de smantana
1 ou
10 gr praf de copt
3 linguri lapte
420 gr faina

Pentru crema
150 gr zahar
80 gr amidon sau faina
500 ml lapte
Caramel pregatit din 2 linguri de zahar + 200 gr unt

Pentru a pregati foile am amestecat oul cu zaharul, apoi smantana si untul moale, la temperatura camerei, am adaugat laptele si praful de copt. Faina cernura am incorporat-o treptat, amestecand mai intai cu telul, cat mi-a permis, dupa care cu mainile, pana am obtinut un aluat ce nu se mai lipea de maini.
Am impartit aluatul in doua parti egale si l-am intins foi pe care le-am copt pe dosul tavilor in cuptorul preincalzit la 180 gr C si le-am copt cat sa prinda usoara culoare pe margine, cam 10-15 min.

Cat foile s-au copt am pregatit crema astfel:
-mai intai am pregatit o budinca, amestecand zaharul cu amidonul si cu laptele. Am pus amestecul la foc mic, amestecand cu telul pana s-a ingrosat si am lasat-o deoparte.
In alta craticioara am caramelizat 2 linguri de zahar, atentie sa nu se arda, doar cat sa capete culoarea chihlimbarului dupa care am pus untul si am lasat sa fiarba cateva minute, sa se dizolve caramelul ce se mai incheaga avand in vedere diferenta de temperatura la adaugarea untului.
Crema de caramel am amestecat-o in cea de lapte si am lasat sa se raceasca dupa care o intind in strat uniform intre cele doua foi coapte.

Prajitura nu se poate portiona imediat, ci se lasa peste noapte astfel incat foile sa se inmoaie.

Cand se serveste se pudreaza cu zahar.



Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

Va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu