Si se pregateste si repede, nu trebuie sa coaceti foile separat, asa ca si cei care nu au prea mult timp la dispozitie se pot declara satisfacuti.
Reteta o puteti urmari si voi chiar aici!
Watch the English version of this recipe here https://youtu.be/iwj2xVBS-Gs
Ingrediente
Aluat
4 oua
200 gr faina
180 gr unt topit la temperatura camerei
100 gr zahar
1 plic de 10 gr de praf de copt
esenta de vanilie
2 linguri cacao+2 linguri lapte
Umplutura
3 mere
zeama de lamaie
1 lingurita scortisoara
1 plic zahar vanilat Burbon
Crema
700 ml lapte
60 gr amidon
120 gr zahar
Mai intai am pregatit crema, o budinca pregatita amestecand zaharul cu amidonul si peste care am adaugat laptele rece. Am pus craticioara la foc mic, am amestecat continuu pana s-a ingrosat, apoi am lasat-o deoparet sa se raceasca.
Am indepartat cotorul marelor si le-am taiat cubulete. Le-am stropit cu putina zeama de lamaie pentru a nu se oxida.
Aluatul se pregateste la fel de simplu.
Am amestecat ouale cu un praf de sare si cu zaharul, apoi am adaugat untul topit si esenta de vanilie sau zahar vanilat.
Se incorporeaza faina si praful de copt si se imparte aluatul in doua parti egale.
Intr-una din parti am adaugat cacao si pentru ca se ingroasa prea mult aluatul, l-am subtiat cu doua linguri de lapte.
Cuptorul se incalzeste la 170 gr C.
Aluatul alb se toarna in tava (23x33 cm) si se pune pentru cateva minute in cuptor sa se coaca putin, pe jumatate.
Peste aluatul alb copt pe jumatate am adaugat merele, intr-un singur strat, am presarat scotisoara amestecata cu zaharul Burbon, am asezat creme/budinca deasupra merelor si aluatul cu cacao.
Am copt prajitura la 170 gr C pentru 30 min.
Se lasa sa se raceasca si se portioneaza, se pudreaza cu zahar si se serveste.
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
O prajitura de sezon,binevenita si cu siguranta delicioasa.Multumesc.
RăspundețiȘtergereOlivia
Multumesc si eu pentru vizita, Olivia! O seara minunata! Dana
RăspundețiȘtergere