21 octombrie, 2016

Cheesecake cu dovleac

Reteta de astazi este tot o reteta inspirata de toamna, de culorile ei minunate, dar mai ales de produsele deosebite pe care ni le ofera. Imi ramasese de la placinta cu doveac o jumatate de dovleac pe care nu o puteam lasa sa se iroseasca pentru ca nu se ajunge niciodata la asta, dar aveam nevoie de un motiv pentru a mai pregati un desert si bine ca l-am gasit. Si am copt aceasta jumatate de dovleac in cuptor, am presarat deasupra lui putin zahar dupa care cu o lingura am scos miezul gustos.
Avem deci desert bun....Cheesecake cu dovleac

Reteta video o poti urmari si tu chiar aici!!!

Watch the English version of this recipe here https://youtu.be/_K33bfUys0A





Ingrediente 

3 oua
170 gr zahar
150 gr unt
400 gr crema de branza
200 gr biscuiti
200 ml frisca lichida (neindulcita)
esenta de vanilie
1 lingura de scortisoara
400 gr pulpa de dovleac copt






Preparare

  • biscuitii i-am macinat cu robotul de bucatarie si i-am amestecat cu scortisoara cu untul topit la microunde
  • am presat acest amestec la baza unei tavi de tort rotunde, cu diametrul 22 cm
  • am pus tava la frigider pana voi fi gata cu restul ingredientelor
  • pulpa de dovleac am pasat-o cu robotul de bucatarie pana am obtinut o pasta, un piure
  • am amestecat ouale cu zaharul, pana aproape cel din urma s-a topit
  • am adaugat in compozitie crema de branza, esenta de vanilie si frisca lichida, la final am incorporat si pulpa de dovleac


  • am turnat aceasta compozitie in tava, peste baza de biscuiti si am copt desertul in cuptorul preincalzit la 170 gr C pentru 1 ora, 1 ora si jumatate si am lasat sa se raceasca in cuptor
  • am decorat cu putina scortisoara

  • se serveste rece
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu