14 octombrie, 2016

Placinta cu dovleac

Desertul de astazi este cu gust si aroma de toamna, placinta cu dovleac este nelipsita din casa mea in fiecare toamna pentru ca se numara printre deserturile cele mai apreciate de familia mea.
Reteta este simpla si sper sa va fie de folos si sa pregatiti si voi placinta.
In cazul meu nu va pot spune cat de repede a disparut prajitura aceasta din farfurie...este DELICIOASA si nu te poti opri din mancat.....aluatul este fraged, si daca mai aveti norocul sa ramana ceva si pentru a doua zi...aluatul se fragezeste si mai bine....

Impartasesc cu voi astazi modul de pregatire!

Watch the English recipe here https://youtu.be/5qs2suAMYqk and visit me on my English site http://happydish.club/pumpkin-dessert/.




Ingrediente

Pentru aluat am folosit
200 gr unt la temperatura camerei
150 gr zahar pudra
un praf de sare
esenta de vanilie
1 ou
1 lingurita praf de copt
400 gr faina + pentru infainat suprafata de lucru

Umplutura
un dovleac de 1.5 kg
100 gr zahar tos
1 plic de zahar vanilat
1 lingurita de scortisoara

Am inceput cu dovleacul pe care l-am taiat pe jumatate, i-am indepartat semintele, l-am curatat de coaja si l-am maruntit cu robotul de bucatarie.
L-am pus intr-o craticioara pe foc cu zaharul si l-am lasat sa se gateasca putin, sa scada zeama pe care si-o lasa.
Dupa ce l-am luat de pe foc am adaugat si zaharul vanilat si l-am lasat sa se racoreasca.
Nu am pus scortisoara in dovleacul maruntit pentru ca ii va schimba culoarea, iar eu nu doresc acest lucru.

Aluatul pentru foi l-am pregatit spumand untul cu un praf de sare si cu zaharul pudra. Am incorporat si oul si am inceput sa adaug din faina cernuta. Bineinteles ca am pus si praful de copt pentru a fi sigura ca se coace.
Cand aluatul nu se mai lipeste de maini  este gata, dar il las la frigider cam 30 min.


Apoi l-am impartit in doua parti egale si am intins una din partile de aluat cu sucitorul pe dimensiunea tavii mele (33 cm x 23 cm).
Peste prima foaie de aluat am pus dovleacul racorit. Pentru ca imi doream aroma de scrortisoara in placinta mea, am presarat deasupra dovleacului pudra de scortisoara si am pus cealalta foaie deasupra.
Am presat marginile placintei cu o furculita si tot cu o furculita am si intepat foaia de deasupra.



Am pus placinta in cuptorul preincalzit la 170-180 gr C pentru 40 min si pana cand foaie de deasupra prinde un pic de culoare.

Dupa coacere se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se pudraza cu zahar pudra.


Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!


3 comentarii:

  1. Este o Placinta excelent de buna. Multumesc pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi a ieșit super bună!
    Au mâncat nepoatele cu pofta si mi au adus cuvinte de lauda!
    Multumesc ptr rețetă

    RăspundețiȘtergere