"Toti acei ce-ntreaga vara
Au lucrat din zori in seara,
Toamna au roade bogate
Au si fructe, si bucate ,
Mere,
Pere,
In panere.
Prune
Bune
Si alune,
Si gutui
amarui,
Cu puf galben
Ca de pui.
Si tot felul de legume,
De nu le mai stii pe nume."
Toamna de Demostene Botez
For English recipe go here http://happydish.club/homemade-quince-jam/ or watch the video https://youtu.be/gJBCaivJwRU
For English recipe go here http://happydish.club/homemade-quince-jam/ or watch the video https://youtu.be/gJBCaivJwRU
4 kg gutui
2 kg zahar
1 litru apa
3 mere
coaja de la o lamaie
zeama de la 1-2 lamai depinde cat sunt de zemoase
1 plic zahar vanilat
Pun la foc zaharul si apa pana se formeaza un sirop grosut.
Gutuile si merele spalate se dau pe razul mare si se stropesc pe masura ce se rad cu zeama de lamaie.
Cand siropul este gata se opreste focul si se pun fructele rase si se lasa pentru 10 min.
Se reia fierberea la foc mic, amestecandu-se din cand in cand pana cand siropul se ingroasa din nou iar fructele devin translucide.
Nu trebuie fiarta prea mult dulceata pentru ca gutuile contin o cantitate mare de pectina, un gelifiant natural si atunci nu este nevoie de fierbere excesiva.
Eu am fiert dulceata aproximativ 30 min, iar cand se va raci se va mai ingrosa.
O punem in borcanele curate cat inca este fierbinte si le inchidem cu capace noi.
Multumesc pt. reteta . Este foarte gustoasa
RăspundețiȘtergere