Mi-au iesit 28 de bucati de placintele care se mentin fragede si a doua zi si chiar a treia daca ti-au ramas cumva nemancate, dar nu cred ca apuca ele a treia zi...hihihi...
Ingrediente
400 gr faina cernuta
200 gr unt la temperatura camerei
100 gr zahar pudra
1 plic de praf de copt
1 ou
1 praf de sare
Umplutura
1 kg mere
100 gr zahar
1 lingura scortisoara
1 plic zahar vanilat Burbon
Preparare
Am spumat untul cu un praf de sare si cu zaharul pudra dupa care am incorporat oul.
Se adauga praful de copt si apoi faina treptat amestecandu-se si framantand pana aluatul nu se mai lipeste de maini. L-am lasat la rece cel putin 30 min, timp in care am pregatit umplutura de mere.
Merele spalate bine le-am dat pe razatoarea mare si le-am pus la calit impreuna cu zaharul pana cand acesta s-a topit, merele s-au mai inmuiat putin si a scazut si zeama acestora, daca cumva si-au lasat ceva suc. Spre final am adaugat zaharul vanilat si le-am lasat sa se raceasca.
Aluatul il impartim in doua sau trei parti egale si fiecare bucata am intins-o pe masa infainata in foaie subtire.
Cu un inel de 8 cm diametru am decupat discuri din aluat. Important este sa avem numar par de discuri decupate pentru ca formam placintelele din cate doua astfel de discuri, iar intre ele se pune umplutura. Se sigileaza marginile prin presarea cu degetele si cu o furculita.
Am obtinut 28 placintele cu diametrul de 8 cm.
Am copt placintelele in tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la 170-180 gr C pentru 20 min. Se pudreaza cu zahar cat sunt inca calde.
Se servesc calde sau reci alaturi de o cana de ceai.
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
Incredibil de bune.multumesc
RăspundețiȘtergereFoarte bune, repet reteta ori de câte ori am pofta de ceva dulce cu mere
RăspundețiȘtergere