Ingrediente
- 550 gr piure de dovleac
- 2 linguri de miere
- 250 gr margarica sau unt
- coaja si sucul (75 ml) de la o portocala
- 2 oua
- 2 linguri de cacao
- 1 lingurita scortisoara
- 2 plicuri zahar vanilat Burbon
- 1 plic praf de copt
- 100 gr ciocolata
- 350 fr faina
- 160-170 gr zahar
- un praf de sare
Se pregateste foarte simplu si am inceput cu ciocolata, am taiat-o cu cutitul marunt.
Portocala spalata in apa calduta i-am ras coaja si stors sucul.
Margarina la temperatura camerei se freaca cu un praf de sare, zaharul si mierea, apoi se incorporeaza ouale unul cate unul.
Zaharul vanilat, cacao, scortisoara si coaja de portocala se adauga si ele pe rand in aluatul ce se formeaza.
Este timpul pentru piureul de dovleac si eu l-am obtinut prin coacerea dovleacului in cuptor pentru o ora, dar nici dat pe razatoare si calit intr-o cratita nu este gresit. Am adaugat acest puire in compozitia mea si am amestecat bine si ciocolata.
Am pus si zeama de portocala.
Se adauga faina treptat, dar nu uitati nici de praful de copt.
Tava (23x33 cm) este tapetata cu hartie de copt si in ea am nivelat aluatul obtinut si am copt prajitura in cuptorul incalzit deja la 180 gr C pentru 40-50 min. Faceti testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca este coapta.
Se lasa sa se raceasca si se portioneaza dupa bunul plac, iar daca se doreste se pudreaza si cu zahar.
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu