Rabdare trebuie doar sa aveti si sa lasati prajitura la rece pana a doua zi cand o veti putea servi.
Ingrediente
Pentru 5 foi (33 x 23 cm)
400-450 gr faina
1 plic praf de copt
100 gr zahar
1 ou
100 ml lapte
150 gr unt
esenta portocale
un praf de sare
|
Crema de portocale
400 ml suc de portocale
esenta de portocale
1 pachet budinca de vanilie
130 gr zahar
100 gr unt
100 ml lapte
|
Crema de ciocolata
500 ml lapte
1 pachet budinca de ciocolata
50 gr ciocolata
130 gr zahar
100 gr unt
|
Glazura
100 gr ciocolata cu lapte
3 linguri lapte
50 gr unt
1 lingura de zahar
|
Pregatire
Am pregatit foile amestecand untul, la temperatura camerei, cu un praf de sare si cu zaharul, apoi am adaugat si oul, esenta de portocale si laptele. La final framant aluatul adaugand praful de copt si faina, treptat, pana nu se mai lipeste de maini si poate fi intins foaie.
Am impartit aluatul in cinci parti egale.
Am taiat doua hartii de copt pe dimensiunea tavii (23 x 33 cm) si am intins cate o bucata de aluat pe hartia pregatita. Am intepat aluatul cu furculita si am copt-o in cuptorul incalzit la 180 gr C pentru 10 min. Cat o foaie se cocea eu o intindeam pe cealalta si tot asa am copt cele cinci foi.
Crema de portocale este foarte simpla, dar foarte foarte gustoasa. Am stors cateva portocale cat sa strang 400 ml de suc proaspat.
Intr-o craticioara am amestecat zaharul cu praful de budinca, am pus laptele si am amestecat cu telul, dar si sucul de portocale.
Am pus amestecul pe foc micspre mediu si am fiert, amestecand continuu pana s-a ingrosat. La final am adaugat untul si putina esenta de portocale si am lasat crema de portocale sa se raceasca.
Dupa aceeasi metoda ca mai inainte am pregait si crema de ciocolata, amestecand zaharul cu pdra de budinca si laptele. Dupa ingrosare am adaugat ciocolata si untul si am lasat-o sa se raceasca.
Se asambleaza prajitura usor.
Se aşază intr-o tava una din foi, se distribuie jumatate din crema de ciocolata, foaie, jumatate din crema de portocale, foaie, crema de ciocolata, foaie, crema de portocale si foaie.
Pentru glazura am amestecat ingredientele si le-am pus pe foc pana s-au topit dupa care am turnat amestecul deasupra prajiturii intr-un strat uniform.
Prajitura se da la rece pana a doua zi cand va putea fi portionata cu usurinta pentru ca foile s-au inmuiat de la cremele folosite.
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
cu ce putem înlocui sucul de portocale cu un suc din comerț? va mulțumesc anticipat
RăspundețiȘtergerePoti incerca cu fanta...dar eu sincer nu am facut
ȘtergereIn fiecare an de sarbatori e prajitura vedeta pe masa de Craciun...merita sa încercați .Sărbători fericite !
RăspundețiȘtergere