06 februarie, 2017

Ciorba Radauteana

Imi place atat de mult aceasta ciorba si este printre preferatele mele alaturi de cea de burta. Este o ciorba simpla dar care este dreasa cu smantana grasa, usturoi pisat si putin otet.







Ingrediente 

2 morcovi
1 ceapa
1 ardei gras sau capia
1 radacina patrunjel
1 radacina pastarnac
1 felie radacina telina
4-5 catei usturoi
250-300 gr smantana grasa
2 galbenusuri
carne de pui (piept, pulpe)
sare si piper dupa gust
otet dupa gust
2 foi de dafin
patrunjel verde

Carnea de pui spalata bine se pune la fiert si cand se formeaza spuma la suprafata aceasta se indeparteaza.
Cand carnea este pe jumatate fiarta se adauga legumele curatate de coaja sau de seminte, se spala si se pun la fiert alaturi de carne.
Se pun si foile de dafin pentru mai multa aroma.
Cand toate sunt fierte se scot separat carnea si legumele.
Carnea se scoate de pe oase si se taie fideluta.
Telina, pastarnacul si radacina de patrunjel se paseaza, ardeiul se curata de coaja si se taie marunt, morcovul se taie cubulete.
Ceapa cu am mai adaugat-o pentru ca si-a lasat gustul in ciorba.
Se pune la loc in oala carnea si legumele, se compleaza cu apa, se condimenteaza cu sare si piper si se mai da intrun clocot apoi se lasa sa se racoreasca pentru cateva minute.
Galbenusurile se amesteca cu smantana. Se ia un polonic de zeama si se adauga peste smantana, se amesteca bine apoi se pune la loc in oala.
Se adauga si usturoiul pisat si cateva linguri de otet.
Se gusta si se potriveste gustul de sare sau otet daca mai este cazul.
La final patrunjelul verde se alatura si el ciorbei.


Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu