Sunt simplu de pregatit si foarte aratoase.
Ingrediente
Aluat
2 galbenusuri
550 gr faina
100 gr unt
100 gr zahar pudra
150 ml lapte
Coaja si zeama de la o lamaie
10 gr praf de copt
10 gr zahar vanilinat
Un praf de sare
|
Umplutura
2 albusuri
200 gr migdale
100 gr zahar pudra
Coaja de lamaie
10 gr zahar vanilinat
|
Decor
Colorant alimentar galben
Colorant alimentar albastru
50-100 ml lapte
100-150 gr zahar tos
|
Preparare
Am pregatit mai intai aluatul amestecand pe rand untul cu zaharul, ouale si restul ingredientelor. Faina am adaugat-o la sfarsit, incorporand treptat si framantand pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Si l-am pus la rece, in frigider, pentru 1 ora.
Umplutura se pregateste simplu, macinand migdalele cu robotul de bucatarie.
Albusurile spumate se amesteca cu zaharul, aromele si migdalele macinate. Daca este nevoie mai puteti pune putin pesmet de biscuiti, amestecul trebuie sa isi pastreze forma cand il punem pe aluat.
Se ia o parte din aluat si se intinde cu sucitorul pe suprafata infainata si se decupeaza din acesta cercuri cu diametrul de 7 cm.
In centrul fiecarui cerc se pune o lingurita de umplutura, se alatura aluatul de o parte si de alta a umpluturii, iar apoi se unesc capetele ca la o bomboana.
Se aşază fursecurile cu partea imbinata in jos, in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc in cuptorul incins la 170 gr C pentru 25 min cat sa prinda culoare la baza.
Se lasa sa se raceasca.
In doua castroane se pune putin lapte si unul se coloreaza cu colorant galben, in celalalt se amesteca colorant albastru si galben pentru a obtine verde.
Fursecurile se scufunda in amestecul galben si putin, la o margine in cel verde si se tavalesc prin zahar. Se aşază pe un platou si se pot servi dupa cateva ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu