Ingrediente
4 oua
360 gr faina
160 gr zahar
130 gr smantana sau iaurt
18-20 gr seminte de mac
coaja rasa de la o lamaie
2 linguri de zeama de lamaie
100 gr unt
60 ml ulei
1 plic (10 gr) praf de copt
1 plic zahar vanilat Burbon
1 praf de sare
Pentru glazura: 100 gr zahar pudra + aprox 2 linguri lapte sau zeama de lamaie
Preparare
Am amestecat faina cu semintele de mac, un praf de sare si praful de copt.
Untul il amestec cu zaharul si cu zaharul vanilat, folosind mixerul. Adaug apoi pe rand smantana si ouale, rand pe rand, amestecand bine dupa fiecare ingredient adaugat.
Se adauga si uleiul, coaja de lamaie, cat si zeama de lamaie.
Se incoptoreaza apoi ingredientele uscate incorporandu-se bine.
Am uns cu unt un vas de Jena dreptunghiular si am turnat aluatul in acesta. Am copt prajitura in cuptorul preincalzit la 190 gr aproximativ 50 min si am facut testul cu scobitoarea pentru a fi sigura ca este coapta.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca cat timp se pregateste glazura, ceea ce nu va lua decat un minut.
Zaharul pudra se amesteca cu putin lapte cat sa fie o pasta groasa care curge cat de cat. Nu puneti lapte mult dintr-o data, incepeti sa adaugati treptat cate o lingurita sau chiar mai putin pana obtineti consistenta corespunzatoare. Daca doriti in loc de lapte puteti pune zeama de lamaie, este chestiune doar de preferinta.
Pasta aceasta de zahar se pune peste prajitura cat inca este fierbinte pentru ca va ajuta sa se intinda pe toata suprafata acesteia.
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu