To watch the English version of this recipe go here https://youtu.be/lCBBQt84zL0 or read it here http://happydish.club/cake-syrup-two-colors/
Ingrediente
Aluat alb
6 albusuri
130 gr zahar
70 gr faina
5 gr praf de copt
1 lingura ulei de floarea soarelui
esenta de vanilie
un praf de sare
|
Aluat cu cacao
6 galbenusuri
130 gr zahar
70 gr faina
5 gr praf de copt
1 lingura ulei
2 linguri cacao
100 ml lapte
un praf de sare
esenta de rom
|
Sirop
500 ml lapte
5 linguri zahar
esenta vanilie
|
Decor
400 ml frisca lichida neindulcita
2-3 linguri zahar pudra
|
Preparare
Mai intai se pregateste aluatul alb prin spumarea albusurilor cu un praf de sare, pana se obtine o bezea tare si se incepe adaugarea zaharului in ploaie. Se adauga esenta de vanilie si uleiul.
Se incorporeaza si faina amestecata cu praful de copt, cu miscari ample, fara a se amesteca excesiv.
Se lasa aluatul deoparte.
Se pregateste acum aluatul colorat si mai intai se amesteca ingredientele uscate, adica faina cu praful de copt si cacao.
Galbenusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul.
Se adauga esenta de rom, uleiul si apoi laptele.
Se incoporeaza ingredientele uscate si se lasa aluatul deoparte pentru 5 min.
Cuptorul se incalzeste la 200 gr, tava de cuptor se captuseste cu hartie de copt. Tava mea este patrata cu latura de 35 cm.
Se toarna aluatul alb in tava, se aşază cu lingura sub forma unor gramezi cu spatiu intre ele.
Apoi se pune si aluatul cu cacao printre gramajoarele albe.
La final am uniformizat suprafata aluaturilor, fara a amesteca in profunzime.
Se coace pandispanul bicolor pentru 20-25 min.
Se lasa sa se raceasca.
Prajitura insiropata in doua culori |
Se pregateste un sirop punandu-se laptele la fiert cu zaharul si dupa ce se ia de pe foc se adauga esenta de vanilie.
Se insiropeaza pandispanul cu siropul fierbinte dupa care se lasa sa se raceasca complet.
Cand prajitura s-a racit se monteaza frisca si se aşază intr-un strat egal deasupra pandispanului insiropat.
Pentru a se pastra contrastul dintre culorile prajiturii se poate rade ciocolata deasupra si poate fi portionata.
Se serveste neaparat cu cei dragi.
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Puneti mai jos reteta scrisa, nu toti au timp sa se uite la pas cu pas.
RăspundețiȘtergere