Prajitura cu crema de vanilie |
Ingrediente crema |
700 ml lapte
50 grame amidon
160 grame zahar (dar puteti folosi si mai putin, pentru ca este foarte dulce)
8 grame zahar vanilinat
esenta de vanilie
Blat
Ingrediente blat |
90 grame faina
120 grame zahar
4 oua
75 ml lapte
75 ml ulei
16 grame zahar vanilinat
10 grame praf de copt
un praf de sare
Prima data se pregateste crema, amestecandu-se intr-o craticioara zaharul si amidonul, dupa care se toarna laptele rece. Se pune amestecul la foc mic, amestecandu-se continuu pana se ingroasa. Dupa ce se ia de pe foc se adauga zaharul vanilinat si esenta de vanilie.
Pregatesc acum aluatul pentru aceasta prajitura si pentru inceput amestec faina cu praful de copt.
Spumez albusurile cu un praf de sare. Separat mixez galbenusurile cu zaharul vanilinat si cu cel tos, pana cand galbenusurile capata un aspect cremos. Incorporez si uleiul treptat si apoi laptele.
Adaug faina peste amestecul de galbenusuri. La final incorporez albusurile spuma, fara a amesteca prea tare.
In tava (24 x 32 cm) am pus hartie de copt si am turnat jumatate din aluat si l-am pus la copt pentru 5 minute.
Am scos tava din cuptor si am turnat crema pregatita anterior si am nivelat-o dupa care, torn restul aluatului, si incerc sa-l torn in mod egal pe toata suprafata.
Reintroduc tava in cuptor si continui coacerea pana cand si blatul de deasupra se va coace si rumeni.
Eu am copt prajitura la 130 grade C, in cuptorul electric. Intr-un cuptor cu gaze coaceti desertul cu cutorul setat pe treapta cea mai mica.
Dupa ce se raceste o portionati si o pudrati cu zahar.
Prajitura cu crema de vanilie |
Prajituar cu crema de vanilie |
Nu uitati ca va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu