Reteta aceasta este foarte simpla, cu ingrediente ce se gasesc mai mereu prin camara si care se prepara rapid, rezultatul fiind un fel de chec de culoare roz cu miez alb, pare ca ar fi petalele unui trandafir incapsulate in aluatul roz. Gustul este foarte bun si aromat mai ales de la budinca de capsune ce se foloseste in aluat.
Ingrediente
250 grame unt la temperatura camerei
Prajitura simpla cu alb si roz |
3 oua
300 grame faina
1 plic (37 grame) budinca de capsune
2 linguri de cacao
100 ml lapte
1 plic de zahar vanilinat
10 grame praf de copt
colorant alimentar rosu
Am inceput prin a amesteca faina cu praful de copt. Apoi am frecat untul cu zaharul si cu cel vanilinat. Am incorporat ouale pe rand, unul cate unul.
Am inceput adaugarea fainii si a jumatate din cantitatea de lapte.
Intr-un alt vas am oprit un sfert din aluat si l-am lasat deoparte, in restul am amestecat praful de budinca si laptele ramas.
In tava de cozonac (30 x 12 cm), tapetata cu hartie de copt, am turnat aluatul roz fara am nivela, peste am pudrat cacao. Aluatul alb l-am pus peste, sub forma unor gramezi, fara a amesteca sau nivela.
Am copt prajitura in cuptorul electric incins la 140-150 grade, numai cu arzatorul de jos, penrtu 45-50 min si am lasat checul sa se raceasca in cuptor.
Cand se raceste se portioneaza si se poate pudra cu zahar pudra.
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu