28 aprilie, 2017

Ciuperci cu sos de tomate (de post)

Am pregatit astazi aceasta mancare cu ciuperci si un sos de tomate. Atat de rapid si simplu, dar foarte gustoasa si o puteti servi atat cu o salata sau ii mai puteti adauga carne de pui sau ce va mai place voua.





Ciuperci cu sos de tomate (de post)

Ingrediente 

700 gr ciuperci champignon
2 fire de ceapa verde
1 fir de usturoi verde
150 gr pasta de tomate sau bulion
1 lingurita zahar
sare si piper dupa gust
cimbru uscat
2 foi dafin
150 ml apa
50 ml ulei de floarea soarelui
50 ml vin alb - optional
patrunjel verde

Ceapa si usturoiul se taie marunt.
Ciupercile spalate se taie si ele dar nu prea mic.


Se pune ceapa si usturoiul la calit in putin ulei, dar eu am pus si putina apa peste ele penrtu ca mi-am dorit sa fie mai mult inabusite dacat calite.

Pasta de tomate se amesteca cu zaharul si cu putina apa si se pune peste ceapa. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si dafin si se lasa sa fiarba pana se leaga usor sosul.
Se pun si ciupercile in cratita si se fierb impreuna pentru 5-10 minute, nu prea mult pentru ca nu vreau sa scada ciupercile prea mult.
Se gusta si se potriveste gustul de sare si piper daca mai este cazul.
Se adauga patrunjel verde.

Ciuperci cu sos de tomate (de post)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu