Ingrediente
800 gr cartofi noi
patrunjel verde
2 fire de ceapa verde
4 catei de usturoi
100 ml vin alb
100 gr fulgi de ovaz
200 gr smantana pentru gatit
700 gr carne de pui tocata
2-3 linguri pasta de tomate
1 ou
sare si piper dupa gust
putin ulei
Cartofii curatati si spalati bine, daca sunt prea mari se taie pe jumatate si se pun la fiert in apa pentru 5 minute. Apoi se scurg bine si se amesteca cu 2 linguri de ulei, sare si piper.
Ceapa si patrunjelul se toaca marunt si se amesteca cu carnea tocata, alaturi de usturoiul pisat. Se adauga treptat fulgii de ovaz, o parte din vin, oul, jumatate din pasta de tomate, sarea si piperul si se omogenizeaza dupa care se tine la rece 30 min sa se imbine gusturile.
Se formeaza chiftelutele si se asaza in tava unsa cu putin ulei, alaturi de cartofi.
Se pune tava la cuptor la 200 grade C pentru 30 min.
Se pregateste sosul din smantana, vin, restul de pasta de tomate, sare si piper.
Se toarna sosul peste cartofi si chiftelute si se mai tine la cuptor inca 15 minute.
Cartofi noi cu chiftelute si sos delicios |
Cartofi noi cu chiftelute si sos delicios |
Bravo :). Am să încerc aceasta rețeta.
RăspundețiȘtergereMultumesc mult! O zi frumoasa!
ȘtergereReteta este super, chit ca pare putin cam grea in momentul de fata. Cam cald afara dar se pot face aceste chiftelute si din ingrediente mai soft, poate chiar un mix de legume si anumite sortimente de branzeturi :D
RăspundețiȘtergere