23 mai, 2017

Prajitura cu cirese si jeleu

In weekend-ul ce a trecut am pregatit aceasta prajitura la care am folosit cirese din compot, voi puteti folosi din cele congelate daca aveti, cele proaspete ce au aparut acum la piata vreau sa le savurez asa cum sunt, la cat de scumpe sunt. Ciresul din curtea noastra a avut o intalnire tarzie cu zapada, cand era in floare, asa ca anul asta cirese cumparam.




Ingrediente


Blat

3 oua
165 grame zahar
200 grame iaurt
1 praf de sare
8 grame zahar vanilinat
10 grame praf de copt
250 grame faina
50 ml ulei
700 grame compot cirese
Crema

800 ml lapte
50 grame amidon/faina
130 grame zahar
130 grame smantana
8 grame zahar vanilinat




Jeleu

Sucul de la compot+apa pana la 500 ml
2 plicuri Tort Gelee (2 x 8 grame)
3 lingurite zahar







Pentru blat am mixat ouale cu un praf de sare si cu zaharul si cu cel vanilinat pana cand aproape s-a dizolvat. Am adaugat apoi uleiul si iaurtul, finalizez cu praful de copt si faina, amestecand pentru a obtine un aluat omogen.
Am scurs ciresele din compot de suc (il folosesc la jeleu) si pentru ca aveau samburi a trebuit sa ii scot si sa le tavalesc printr-o lingura de faina.



Am turnat aluatul intr-o tava (24 x 32 cm), unsa cu unt si deasupra aluatului am asezat ciresele.
Se coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 gr C pana se coace, aproximativ 20 minute.


Intre timp se pregateste crema, amestecand zaharul cu amidonul si cu laptele rece si pe focul mic de la aragaz se fierbe crema, amestecand continuu pana se ingroasa.
Cand s-a mai racit se amesteca cu smantana.
Se aseaza crema peste blatul racit si se niveleaza.

Se pregateste jeleul amesrecand pudra de jeleu cu 3 lingurite de zahar si cu sucul de la cirese caruia i-am mai adaugat putina apa pentru a obtine 500 ml lichid. Se fierbe acest ameste pe focul de la aragaz pentru 1 minut.
Se toarna jeleul deasupra cremei si se pune prajitura la rece pentru minim 2-3 ore.


Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!




2 comentarii:

  1. Genul de prajitura de vara,racoritoare.Iaurtul din compozitia blatului a fost mai slab?
    E important,pentru ca daca iaurtul e gras,cu siguranta, consistenta blatului va fi diferita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Mikaela! Am avut un iaurt cu 3% grasime. Prajitura este chiar delicioasa. Am tinut-o la frigider si ne-a racorit si indulcit cu succes. Multumesc pentru vizita si te mai astept! O zi frumoasa!

      Ștergere