20 iunie, 2017

Dulceata de visine

Nu putea lipsea dulceata de visine de pe blogul meu, mai ales ca este si primul an cand visinul din curte ne-a binecuvantat cu fructele rubinii.
Le-am adunat cu drag, cocotandu-ma in pom, amintindu-mi de copilarie si de Nica la furat de cirese.





Dulceata de visine



Ingrediente

1.5 kg visine
1 kg zahar
zeama de la o lamaie


Se spala si se indeparteaza coditele verzi ale fructelor.
Se scot samburii cu un bat de frigaruie.


Se toarna zeama de lamaie peste fructe si zaharul.
Se lasa acest amestec pana a doua zi.

Fructele isi lasa destul de mult suc, ceea ce este foarte bine.

Se pune la fiert, din cand in cand se amesteca pentru a nu ramane zahar la baza cratitei.



Si tot din cand in cand se testeaza siropul pentru a vedea cat este de legat.

Testele constau in picurarea pe o farfurie si daca picaturile raman bine definite, ca niste margele, atunci dulceata este gata, daca nu se mai fierbe pentru cateva minute si se repeta testul.

Cand se va raci se la inchega si mai bine.

Se opreste focul, se lasa sa se racoreasca pentru cateva minute si se toarna in borcane spalate si uscate.
Se inchid cu capece noi, ermetice.

Se invelesc borcanele intr-un prosop gros si se lasa in bucatarie sa se raceasca pana a doua zi cand vor putea fi depozitate in camara racoroasa.


Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu