Le-am adunat cu drag, cocotandu-ma in pom, amintindu-mi de copilarie si de Nica la furat de cirese.
Dulceata de visine |
Ingrediente
1.5 kg visine
1 kg zahar
zeama de la o lamaie
Se spala si se indeparteaza coditele verzi ale fructelor.
Se scot samburii cu un bat de frigaruie.
Se toarna zeama de lamaie peste fructe si zaharul.
Se lasa acest amestec pana a doua zi.
Fructele isi lasa destul de mult suc, ceea ce este foarte bine.
Se pune la fiert, din cand in cand se amesteca pentru a nu ramane zahar la baza cratitei.
Si tot din cand in cand se testeaza siropul pentru a vedea cat este de legat.
Testele constau in picurarea pe o farfurie si daca picaturile raman bine definite, ca niste margele, atunci dulceata este gata, daca nu se mai fierbe pentru cateva minute si se repeta testul.
Cand se va raci se la inchega si mai bine.
Se opreste focul, se lasa sa se racoreasca pentru cateva minute si se toarna in borcane spalate si uscate.
Se inchid cu capece noi, ermetice.
Se invelesc borcanele intr-un prosop gros si se lasa in bucatarie sa se raceasca pana a doua zi cand vor putea fi depozitate in camara racoroasa.
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu